Advertisement

Tottenhamin ahdinko syvenee – Pochettino veitsen terällä nolon 3-0 tappion jälkeen

Kuva: TT, Denis Murphy

Tottenhamin syöksykierre jatkui lauantaina Valioliigassa. Viikolla Mestareiden liigassa 2-7 Bayern Münchenille taipunut Spurs jatkoi taaperrustaan Brightonin vieraana, kun kotijoukkue ilotteli puhtaaseen 3-0 voittoon jopa säälittävästi esiintyneen Spursin kustannuksella. Brightonin voiton takuumiehenä toimi Aaron Connolly, joka iski kaksi komeaa rysää Gazzanigan selän taakse. Maalit olivat nuorelle irlantilaiselle ensimmäiset Valioliigakentillä.

Spursin korpivaellus Valioliigan puolella on jatkunut jo pidemmän aikaa ja huonot otteet ovatkin kirvoittaneet huhuja manageri Mauricio Pochettinon potkuista. Karua kieltään kertoo se, että Tottenhamilla on kalenterivuonna 2019 eniten vierastappioita Valioliigajoukkueista. 20 ottelusta 12 on päättynyt tappioon ja kymmenen viimeisen vierasottelun saldo Valioliigassa on vaivaiset kaksi pistettä. Potkuhuhut eivät ole täysin absurdeja ja viime kauden Mestareiden liiga -finalistin koetaankin ottaneen täydellisen pohjakosketuksen kuluvan kauden ensimmäisten kuukausien aikana.


Vaikka Pochettino ottelun jälkeen median edessä painottikin, että heidän täytyy pitää yhtä niin huippuhetkien kuin pohjakosketustenkin aikana, niin Tottenhamin seurajohdon täytyy harkita ajatusta uudesta managerista. Expressen mukaan todennäköisimmät vaihtoehtdot Pochettinon korvaajaksi ovat tällä hetkellä työttöminä vaikuttavat Massimiliano Allegri sekä Jose Mourinho. Myös Bournemouthin Eddie Howe sekä Leicesterin rivessä vakuuttavaa jälkeä tekeväBrendan Rodgers pyörivät korvaajaehdokkaiden joukossa.

Kävi tilanteessa, miten kävi, on Tottenhamissa tapahduttava radikaaleja muutoksia tai top-4:n ei ole asiaa kauden päätteeksi.