Advertisement

Tottenhamin huipputoppari sivussa vuoden loppuun

Tottenham Hotspurin manageri Mauricio Pochettino on vahvistanut, että keskuspuolustaja Toby Alderweireldin vamma on odotettua vakavampi. Alderweireld loukkasi takareitensä marraskuun ensimmäisenä päivänä pelatussa Mestarien liigan ottelussa Real Madridia vastaan. Nyt vaikuttaa siltä, että Alderweireld saattaa palata tositoimiin vasta ensi vuoden puolella.

”Toby on poissa. Meidän täytyy arvioida hänen tilanteensa. Odotamme, että hän on poissa kauemmin kuin ensin luulimme. Ehkä hän palaa joulun jälkeen. Se on odotus”, Pochettino kommentoi Sky Sportsin mukaan. ”Vamma on hänen takareidessään. Hän on pettynyt ja hieman surullinen, mutta samaan aikaan hän on nyt keskittynyt palaamaan pelikuntoon niin pian kuin mahdollista.”

Alderweireldin pitkä poissaolo on paha isku Pochettinon joukkueelle. Ennen loukkaantumistaan hän oli pelannut puolustuksessa tällä kaudella täydet minuutit lukuun ottamatta ensimmäistä liigacupin ottelua.

Belgialaisen puuttuminen jättää ison aukon Tottenhamin toppariosastolle. Viimeisimmässä Valioliiga-ottelussa Crystal Palacea vastaan Tottenhamin kolmen topparin linjassa pelasi Jan Vertonghenin ja kesän jättihankinnan Davinson Sánchezin vieressä yleensä keskikentän pohjalla viihtyvä Eric Dier. Mikäli Pochettino jatkaa kolmella topparilla, ainoana vaihtoehtona Dierille on 19-vuotias Juan Foyth, joka on toistaiseksi pelannut vasta liigacupissa.

Ohuesta topparimateriaalista huolimatta Alderweireldia ei kuitenkaan aiota kiirehtiä kentälle ennen aikojaan.

”Hän tekee kovasti töitä, hän on kuntoutumisensa ensimmäisissä vaiheissa”, Pochettino sanoi. ”Tämän tapaisten loukkaantumisten kanssa pitää aina olla varovainen. Meidän täytyy olla kärsivällisiä.”

Tottenhamin ensimmäinen ottelu maaottelutauon jälkeen on pohjois-Lontoon derby Arsenalin vieraana. Derby pelataan lauantaina alkaen kello 14.30 Suomen aikaa.