Advertisement

Tottenhamin uuden stadionin ensimmäinen maali Sonille – ”Olen maailman onnellisin mies”

Tottenham Hotspurin uusi stadion vihittiin eilen vihdoin virallisesti käyttöön. Tottenham isännöi virallisessa avausottelussa paikallisvastustaja Crystal Palacea ja selvisi reilun 59 tuhannen katsojan edessä voittajaksi lukemin 2-0.

Stadionin historiallisen ensimmäisen maalin iski Tottenhamin korealaishyökkääjä Son Heung-min ottelun 55. minuutilla. Hän ikuisti samalla nimensä osaksi Tottenhamin historiaa Tom Smithin vierelle. Smith teki legendaarisen White Hart Lanen ensimmäisen maalin vuonna 1899.

Son oli syystäkin tyytyväinen mies ottelun jälkeen. Hän uskoi maalin olleen ehkä hienoin hetki hänen Tottenham-urallaan.


”Kyllä, luultavasti. Mutta joka ikinen hetki Tottenhamissa on erityinen”, Son veisteli Sky Sportsin mukaan. ”Tämä merkitsee paljon. Etenkin tänään olen hyvin ylpeä joukkuekavereistani, ylpeä tästä stadionista ja ylpeä kannattajistamme. Kaikki on positiivista tällä hetkellä. Olen todellakin maailman onnellisin mies.”

Uudella stadionilla pelaaminen oli luonnollisesti upea hetki Tottenhamin pelaajille. Voittokin tuli kuitenkin erittäin tärkeään paikkaan Tottenhamille, joka ei ollut onnistunut Valioliigassa voittamaan viiteen edelliseen otteluun.

”Se oli huikeaaa, pelata tällä upealla stadionilla ja saada se mahdollisuus, se on uskomatonta”, Son jatkoi. ”Tulos oli loistava, ja se on kaikkein tärkein asia.”

Tottenham on edelleen tiiviissä taistossa paikasta neljän parhaan joukkoon ja Mestarien liigaan. Seura on tällä hetkellä kolmantena, mutta Arsenal ja Chelsea vaanivat molemmat vain yhden pisteen päässä. Ero kuudentena olevaan Manchester Unitediinkin on vain kolme pistettä.