Tottenhamin vieraaksi Manchester Cityn yllättänyt Newcastle

Tottenham kohtaa lauantain ensimmäisessä Valioliigaottelussa Newcastlen kotikentällään Wembleyllä. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella oli tiukka ja päättyi Spursin 1-2 vierasvoittoon. Tuossa ottelussa kaikki maalit tehtiin ottelun 18 ensimmäisen minuutin aikana. Jan Verthongen vei Tottenhamin 0-1 johtoon, mutta Joselu tasoitti ottelun 11. minuutilla. Dele Alli viimeisteli vieraiden 1-2 voittomaalin 18. minuutilla.

Tottenham pystyi ottamaan tiukan voiton viime kierroksella Watfordista. Watford johti ottelua 80. minuutille saakka. Tämän jälkeen Heung-Min Sonin sekä Fernando Llorenten maalit kuitenkin toivat kaivatun voiton kotijoukkueelle. Tottenham on tällä kaudella kunnostautunut iskemään otteluiden voittomaalit aivan ottelun viimeisen 10 minuutin aikana. Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino uskoo yhä mestaruuteen joukkueen suurista loukkaantumisista huolimatta.

”Me emme voi käyttää tekosyynä sitä, ettemme ole todellisia haastajia. Tulemme kuitenkin yrittämään”, Pochettino kertoi lehdistötilaisuudessaan.

”Me elämme unelmaa, sillä olemme lähellä. Meillä on todella hyvä sijoitus ja tulemme taistelemaan loppuun saakka niin korkeasta sijoituksesta kuin mahdollista.”

”Minun unelmani on voittaa Valioliiga, Mestarien liiga, FA Cup tai Carabao Cup.”

Newcastle järkytti kaikkia viime kierroksella ottamalla upean 2-1 kotivoiton Manchester Citystä jouduttuaan ensin 0-1 tappiolle ottelun ensimmäisellä minuutilla. Newcastle toipui erinomaisesti Sergio Agüeron osumasta ja iski tasoituksen 66. minuutilla Salomon Rondonin toimesta. Ottelun ratkaisu syntyi 80. minuutilla, kun Matt Richie iski voitto-osuman rangaistuspotkusta.

”Olen iloisempi nyt kuin viikko sitten. Miksi? Voitimme Manchester Cityn ja saimme kaksi uutta pelaajaa”, Rafa Benitez kertoi mietteistään lehdistötilaisuudessa.

”Nämä hyökkäävät pelaajat Miguel Almiron sekä Antonio Barreca antavat meille sellaista, jota meillä ei aiemmin ollut. Nyt me olemme parempia kuin aiemmin. Toivottavasti he voivat antaa meille sitä, mitä heiltä odotetaan.”