Tottenhamin Wembleyn kirous murrettu

Tottenham sai kauden ensimmäisessä Mestarien liigan ottelussaan vastaansa Dortmundin Saksasta. Ottelu pelattiin Tottenhamin väliaikaisella kotistadionilla Wembleyllä, jossa Tottenhamin ottelut eivät tähän saakka olleet sujuneet kovinkaan ruusuisesti.

Tottenham näytti kuitenkin laatunsa ja otti selvän 3-1 voiton vahvasti Bundesliigassa aloittaneesta Dortmundista. Dortmund joutui otteluun jonkin verran siipirikkoisena, mutta se ei vie mitään pois Tottenhamin loisteliaalta peliesitykseltä.

Tottenham sai otteluun salama-alun, kun 4. peliminuutilla Son Heung-min vei kotijoukkueen 1-0 johtoon. Harry Kane vapautti Sonin laidalta läpiajoon. Dortmundin puolustus, ehti vielä saada Sonin kiinni, mutta kova laukaus painui vastustamattomasti ohi Dortmundin maalivahti Roman Bürkin.

Dortmund tasoitti ottelun jo 11. peliminuutilla ukrainalaisen Andriy Yarmolenkon uskomattoman hienolla laukaukselta kuudentoista-alueen rajalta takayläkulmaan. Tottenham kuitenkin meni 2-1 johtoon vain neljä minuuttia myöhemmin Harry Kanen maalilla. Maali oli jokseenkin samanlainen kuin Sonin maali 11 minuuttia aiemmin. Kane murtautui laidalta kuudentoista alueelle laukaisten pallon voimalla etuyläkulmaan Sonin tavoin.

Ottelun 60. minuutilla nähtiin lopullinen ratkaisu, kun Kane iski illan toisen maalinsa millimetrin tarkalla laukauksella taka-alakulmaan.

Jan Verthongen otti ottelun toisen keltaisen korttinsa yliajalla ja on sivussa seuraavasta Mestarien liigan ottelusta.

Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino oli ottelun jälkeen hyvin tyytyväinen.

”Oli niin tärkeää voittaa. Olen todella iloinen” hän kommentoi BT Sportsille.

”Oli todella tärkeää aloittaa hyvin tässä vaikeassa pelissä. Dortmund pelasi todella hyvin, he hallitsivat ensimmäistä puoliaikaa. Me nostimme tasoamme toisella puoliajalla ja olimme hyvin kliinisiä maalin edessä” manageri jatkoi.

Tottenham sai tärkeän voiton ennakkoon ehkä kovimmasta kilpakumppanista jatkopelejä silmällä pitäen. Samalla myös Wembleyn kirous murtui, millä voi olla hyvin suuri merkitys myös Valioliiga-pelejä ajatellen.