Advertisement

Troy Deeney uskoo omien kykyjensä riittävän Valioliigatasolle – vertaa omia tehotilastojaan Hallerin sekä Joelintonin vastaaviin

Watford-kapteeni Troy Deeney väittää, että hänen kykynsä riittävät vieläkin Valioliigatasolle. Hän perustelee väitettään vertaamalla omia tehotilastojaan Newcastlen ja West Hamin viime kesän hankintoihin Joelintoniin ja Sebastian Halleriin.

32-vuotias Deeney osui edelliskaudella 27 otteluun 10 kertaa maalipuiden väliin, jonka lisäksi hän tarjoili kaksi maalisyöttöä. Se ei kuitenkaan riittänyt pelastamaan Watfordia putoamiselta.

West Ham hankki Hallerin viime kesänä 45 miljoonalla punnalla ja Newcastle käytti 40 miljoonaan euroa Joelintoniin. Molemmat olivat seurojensa ennätykssiirtoja, mutta hankintojen maalimäärät eivät kuitenkaan päätä huimanneet. Haller teki 32 peliin seitsemän täppää ja Joelinton vastaavasti maalasi vain kahdesti 38 otteluun.


Molemmat yrittävät toki tuoda rahoille vastinetta toisella Valioliigakaudellaan, mutta Deeney ei ole vakuuttunut siitä, että he olisivat häntä parempia suurista hintalapuista huolimatta.

”Näen itseni todellakin Valioliigahyökkääjänä. Tein kaksinumeroisen maalimäärän viime kaudella yhdellä jalalla. Nyt olen päässyt yli polviongelmistani. Olen taas kaksijalkainen.”

“Tein kymmenen maalia 27 peliin, mikä ei ole huonosti. Tiedän, että se sisältää pilkulta tehtyä maaleja, mutta Bruno Fernandes tekee myöskin Man Unitedissa maaleja pilkulta. En vertaa itseäni Fernandesiin, mutta olen hyödyntänyt minulle annetut paikat.”

”Kuinka monta maalia teki Haller viime kaudella West Hamille? Kuusi tai seitsemän. Tai Joelinton Newcastlelle? Kaksi. Laitetaan tämä kontekstiin: nämä ovat 40 miljoonan punnan pelaajia ja minä maksan vain 300 000 puntaa. Aikani ei ole ohi.”

Deeney on ollut Valioliigaseurojen siirtohuhujen kohteena, mutta tällä hetkellä näyttä siltä, että englantilaishyökkääjä pelaa tulevalla kaudella Mestaruussarjassa.