Tulikuuma Watford kaatoi Tottenhamin ja jatkaa puhtaalla pelillä

Watford ja Tottenham iskivät yhteen sunnuntai-iltana ja ottelu päättyi Watfordin kotivoittoon 2-1. Molemmilla oli alla kolme voittoa kauden ensimmäistä otteluista ja näin Watford jatkaa puhtaalla pelillä Valioliigan kärkikahinoissa.  Yleisöstä bongattiin muun muassa pitkän linjan Watford- kannattaja Sir Elton John, joka ottelun lopussa nautti täysin rinnoin tuloksesta ja ylipäätään kauden alusta.

Tottenham lähti otteluun kolmen topparin linjalla ja avauspuolikkaalla Tottenhamin puolustus oli vakuuttava, vaikkakin herhiläiskapteeni, tankkimainen Troy Deeney, pääsi yrittämään maalintekoa puskemalla. Deeney oli joukkueensa pirteimpiä ja sai aikaan pientä puntin tutinaa Spurs- kannattajien keskuudessa.

Tottenham painoi ensimmäisellä puoliajalla enemmän päälle ja loi paljon erikoistilanteita, mutta maali jäi puuttumaan. Ensimmäisellä parikymppisellä hyvässä vireessä oleva Lucas Moura aiheutti ongelmia Watfordin puolustuksessa nopeilla ratkaisuillaan ja käännöksillään. Puoliajan loppua kohden mennessä Tottenham loi jatkuvasti painetta Watfordin puolustukselle, mutta se kesti ja itse asiassa esti hyvin Tottenham- pelureita pääsemästä kunnollisille tonteille. Vetoja Tottenhamilla kohti maalia oli ensimmäisen puoliajan jälkeen nolla, Watfordilla taasen yksi. Silti peli oli vauhdikasta ja lupaili hyvää toiselle puoliajalle.

Toista puoliaikaa oli pelattu kahdeksan minuuttia, kun Tottenham siirtyi onnekkaasti Watfordin puolustajan Christian Kabaselen toheloinnilla ja omalla maalilla johtoon. Lucas Moura toimitti palloa pilkun suuntaan ja Kabasele höntyili väliin, eikä maalivahti Ben Foster ehtinyt reagoida suunnan muutokseen. Watford oli lähellä tasoittaa ottelun samankaltaisella onnenkantamoisella 66 minuutin kohdalla, kun Troy Deeney toimitti palloa pilkun suuntaan ja Toby Alderweireld meinasi puskea pallon omaan maaliin. Ylärima kuitenkin pelasti Tottenhamin.

Kolme minuuttia myöhemmin Watfordin painostus palkittiin, kun ottelussa valtavasti töitä tehnyt Deeney puski Jose Holebasin vapaapotkun maaliin ja pelin viimeinen parikymppinen alkoi tasatilanteessa 1-1. Ottelu sai entistä enemmän sähköä ja Watford painoi kotiyleisönsä edessä hurmoksessa. Painostus palkittiin ja Holebasin kulmasta toppari Craig Cathcart puski tarkasti pallon yläkulmaan ja Watfordin ansaitusti johtoon.

Tottenham yritti tasoitusta viimeisillä minuuteilla erikoistilanteista, mutta Watford painoi fyysisyydellään tänään ohi Tottenhamista ja otti ansaitun 2-1 voiton. Se oli ensimmäinen voitto Tottenhamista liigassa sitten vuoden 1987 ja ensimmäinen Valioliigan historiassa.