Advertisement

Tyhjennysmyynti! Arsenalin Arteta valmis laittamaan lihoiksi jopa yhdeksän pelaajaa

Arsenal nappasi vakuuttavan FA Cupin finaalivoiton Chelsean nenän edestä lauantaina. Joukkueen manageri Mikel Arteta ei voi kuitenkaan levähtää. Hän haluaa nostaa perinteisen suurseuran taistelemaan Valioliigassa paremmista sijoituksista kuin menneellä kaudella, Tykkimiesten sijoittuessa kahdeksanneksi.

Käytössä on kuitenkin tiukka budjetti, josta suuren siivun nappaa varmasti 22 maalia Valioliigassa paukuttaneen Pierre-Emerick Aubameyangin jatkosopimus, jos sellainen vain saadaan aikaan. ”Auba” on ottanut yhä enemmän roolia joukkueen ykköstähtenä, ja Arteta ei finaalin jälkeen uskonut, että se olisi ollut hänen lempilapsensa viimeinen ottelu punapaidassa.

Budjettikin sai apuja FA Cupin voitosta, mutta se oli vasta alkua. Arteta raivaa nyt lisää tilaa laittamalla ukkoja myyntiin. Daily Mailin mukaan jopa yhdeksälle pelaajalle ollaan valmiita näyttämään Emiratesin ovea, ja tulilinjalla ovat myös nimimiehet. Lähteen mukaan myynnissä ovat Sokratis, Matteo Guendouzi, Lucas Torreira, Henrikh Mkhitaryan ja Sead Kolasinac.

Myös puolustaja Hector Bellerin ja jopa Alexandre Lacazette oltaisi valmiita irrottamaan sopivaa tarjousta vasteen. Viimeksi mainittu olisi jo varsin korkean profiilin siirto: ranskalaishyökkääjä on iskenyt kolmen Arsenal-vuotensa aikana tasaisesti maaleja, 37 osumaa 97 otteluun. Sopimusta on kuitenkin vielä pari vuotta jäljellä, joten vastineeksi tulisi mojova korvaus.

Kahta viimeistä nimeä raporteissa ei valotettu.

Ostopuolella on mielessä lehtitietojen mukaan muun muassa Atletico Madridin Thomas Partey. Myös Real Madridista lainalla menneen kauden viettäneestä keskikenttäpelaaja Dani Ceballosista haluttaisi tehdä pysyväluontoisempi vahvistus Arsenaliin.