Advertisement

Tyyli vai mukavuus edellä? Klopp paljastaa, miksi hän pukeutuu aina verryttelyasuun

Liverpoolin peräsimessä erinomaista jälkeä tehnyt Jürgen Klopp tunnetaan huippumanagerille epätyypillisestä tyylistä – verryttelyasusta sekä lippiksestä. Klopp paljastikin The Guardianin haastattelussa, kuka on Valioliigan tyylikkäin manageri sekä minkä takia hän käyttää verryttelyasua otteluiden aikana.

”Olen aina keskittynyt pelkästään peliin, en siihen miltä näytän.”

”Tiedostan kyllä, ettei se ole kovinkaan tyylikästä, koska työskentelemme julkisuudessa. Kun menin Borussia Dortmundin manageriksi, mietin, että ehkä tyylini täytyy muuttua.”


”Olin aluksi otteluissa farkuissa ja paidassa, mutta en tuntenut oloani mukavaksi. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikilla olisi mukavampaa verkkareissa.”

Klopp myönsi, että Man City -manageri Pep Guardiola on hänen mielestään tyylikkäin manageri Valioliigassa kentän reunalla. Vaikkakin heidän välillään on ollut intensiivisiä kamppailuita niin Bundesliigassa kuin Valioliigassakin, Kloppin mukaan kilpailua tyyliseikoista ei ole ollut.

”Mielestäni Pep on parhaiten pukeutuva manageri. Kaikki hänen vaatevalintansa sopivat hänelle. Hän ei pue ylleen pukua, vain rentoja vaatteita.”

“Sinun täytyy olla oma itsesi valmentajana. Jos haluat näyttää hyvältä, se on hyvä juttu. Minua ei vain ole tehty siihen muottiin. On tärkeää tehdä asiat, miten itse haluaa. Vaikka roolimallisi olisi kuka tahansa, et voi ikinä tehdä asioita täysin samalla tavalla kuin hän.”

“Pidän siitä, kun valmentajan sielu ja luonne näkyy hänen joukkueessaan. Pukeutuminen on yksi osa meidän luonnettamme. Voit pukeutua miten haluat, mutta älä tee siitä kaikista tärkeintä asiaa itsellesi. Loppujen lopuksi ottelu ja sen tulos ratkaisee.”

“Mutta älkää huoliko. Voit olla maailmanmestari puvussa tai verryttelyasussa. Sinun täytyy vain tuntea olosi mukavaksi.”