U19-maajoukkueelle murskatappio Sveitsin vieraana

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue on Sveitsissä pelaamassa tuplamaaottelua isäntämaata vastaan. Otteluista ensimmäinen päätyi murskaavasti Sveitsin 4-0 voittoon. Suomi oli ensimmäisellä puoliajalla hyvin ottelussa mukana. Puoliaika päättyi 0-0. Suomi hallitsi ensimmäistä 10. minuuttia, mutta Sveitsi onnistui silti luomaan parhaat maalintekopaikat.

Eetu Vertainen pääsi 16. minuutilla hyvään maalintekotilanteeseen, mutta laukaus suuntautui ylärimaan. Toisella puoliajalla Suomen peli mureni jälleen. Sveitsi vei puoliajan tylysti 4-0 nimiinsä ja samoilla numeroilla myös koko ottelun. Toinen puoliaika on ollut alle 19-vuotiaiden maajoukkueen akilleen kantapää oikeastaan koko kauden.

Valmennusvastuun ottelussa kantoi Marko Rajamäki apunaan Jari Litmanen. Ikäluokan päävalmentaja Juha Malinen oli tuplabuukkauksen johdosta alle 21-vuotiaiden mukana Liettuassa EM-karsintaottelussa.

”Ensimmäinen puoliaika meiltä oli ihan ok. Totta kai kun tuloskin oli 0-0 ja me ehdimme tarpeeksi lähelle heitä ja saatiin blokattua heidän laukaisupaikat. Oltiin hyvin iholla kiinni ja se oli aika tasainen puoliaika. Eetu Vertaisen ylärima jos olisi lipsahtanut sisään, niin olisimme päässeet puoliajalla 1-0 johdossa”, Rajamäki kertoi ottelun jälkeen.

”Toisen puoliajan alkuun heti takaisku, joka varmasti söi meitä totta kai. Se tuli huonoon kohtaan heti toisen puoliajan alkuun.”

”Se ero varmaan minun mielestä on keskitysten laatu. Niiltä tuli hyviä palloja boksiin ja he pääsivät niistä yrittämään. Meillä keskitykset laitetaan, mutta ne ei ole ihan sitä laatua. Toinen on sitten, että kun he pääsevät ampumaan, niin heillä on hyvä laatu laukauksissa.”