UCL: Fantastinen Manchester United teurasti viime kauden semifinalistin – Marcus Rashford latoi hattutempun vartissa

Mestarien liigan alkulohkon toinen ottelukierros pelattiin päätökseen keskiviikko-iltana. Valioliigaseuroista peleillä nähtiin Manchester United sekä Chelsea, jotka järjestivät kumpainenkin maali-iloittelun.

Old Traffordilla Manchester United sai vieraakseen viime kaudella aina semifinaaliin asti selviytyneen saksalaisseura RB Leipzigin.

Ennakkoon ottelusta kaavailtiin kahden huippujoukkueen tasaista vääntöä, mutta toisin kävi.

Manchester United siirtyi ottelussa johtoon 21. peliminuutin kohdalla, kun Paul Pogba vapautti loistosyötöllään Mason Greenwoodin nokikkain Leipzig-vahti Peter Gulacsin kanssa. Kliinisestä viimeistelytaidostaan tunnettu Greenwood ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä, vaan laukoi pallon tarkasti maaliin.

Manchester Unitedin johtomaalin jälkeen Leipzig hallitsi peliä aina toisen puoliajan alkuun saakka, mutta kotijoukkue piti saksalaisjoukkueen poissa vaarallisilta maalipaikoilta.

Reilun tunnin pelin jälkeen Ole Gunnar Solskjaer vaihtoi kentälle ykköstykkeihinsä kuuluvat Marcus Rashfordin ja Bruno Fernandesin, jonka jälkeen United otti pelin täydellisesti haltuunsa.

United vei ja Leipzig vikisi, ja se näkyi myös tulostaululla.

United tuplasi johtonsa 74. peliminuutin kohdalla, kun Rashford viimeisteli illan ensimmäisen osumansa läpiajosta. Vain neljä minuuttia myöhemmin syntyi Rashfordin illan toinen maali upealla tavalla. Englantilaishyökkääjä vei suurseurojen tavoittelemaa Dayot Upamecanoa kuin märkää rättiä, ja tykitti pallon tarkasti ohi Gulacsin.

Kolmen maalin johtoasema ei kuitenkaan Unitedille riittänyt, sillä joukkue paukutti vielä ottelun loppuhetkillä kaksi osumaa.

Unitedin neljännestä maalista vastasi Anthony Martial, joka sai tämän kauden maalitilinsä auki osuttuaan maalipuiden väliin rangaistuspotkusta. Loppunumerot 5-0:aan laukoi Rashford, jolle maali oli illan kolmas. Hattutemppu oli samalla Rashfordin uran ensimmäinen seurajoukkuetasolla.

Unitedin toisen puoliajan esitys oli kenties parasta, mitä joukkueelta on nähty sitten Sir Alex Fergusonin eläköitymisen jälkeen. Se lupaa hyvää jatkoa ajatellen!

5-0 -murskavoitollaan United vankisti asemaansa myös H-lohkon kärjessä. Lohkon kakkosena on nyt PSG, joka voitti omassa ottelussaan Basaksehirin maalein 2-0. ManUn ja PSG:n välinen piste-ero on kolme pistettä.

Alkuillasta pelattu Krasnodar-Chelsea -ottelu oli vierasjoukkueen näytöstä.

Jorginho epäonnistui rankkarissa ottelun alussa, mutta lontoolaisseura jyräsi 4-0 -vierasvoittoon Callum Hudson-Odoin, Timo Wernerin, Hakim Ziyechin ja Christian Pulisicin osumilla.

Suurinumeroisen voittonsa myötä Chelsea nousi E-lohkon kärkeen. Lohkon kakkosena on Sevilla, joka on kerännyt lontoolaisseuran tavoin neljä pistettä kahdesta ensimmäisestä ottelustaan.