UCL: Liverpool ja Man City jatkavat puhtaalla pelillä – Liverpoolin voittoa synkensi avainpelaajan loukkaantuminen

Mestarien liigan alkulohkon toinen ottelukierros pyörähti käyntiin tiistai-iltana. Valioliigaseuroista kentällä nähtiin Liverpool ja Manchester City, jotka kummatkin klaarasivat kolme pistettä plakkariinsa.

Liverpool sai Anfieldille vieraaksi tanskalaisseura Midtjyllandin, jota voidaan pitää Mestarien liiga -tasolla pisteautomaattina.

Ilman hyökkäyspään tähtitrioaan, Sadio Manea, Roberto Firminoa ja Mohamed Salahia, otteluun lähtenyt Liverpool ei kuitenkaan päässyt helpolla, vaan joutui taistelemaan tosissaan pisteistä läpi ottelun.

Etenkin avausjakso oli Liverpoolille vaikea. Kotijoukkue ei onnistunut laukomaan kertaakaan maalia kohti, eikä muutenkaan luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Liverpoolin vaikeaa puoliaikaa synkensi entisestään topparin paikalla pelanneen Fabinhon loukkaantuminen. Brassipelaaja poistui kentältä tuskaisen näköisenä takareittään pidellen.

Heti toisen jakson alkuun Liverpool teki vapauttavan avausmaalin, kun kesähankinta Diogo Jota siirsi pallon lähietäisyydeltä maaliin Trent Alexander-Arnoldin nappisyötöstä.

Johtomaalin jälkeen Jurgen Klopp vaihtoi kentälle vaihdossa aloittaneet Manen ja Salahin, mutta Liverpoolin hyökkäyspeli ei juurikaan parantunut vaihtojen myötä.

Midtjylland taisteli loistavasti ja loi ottelun lopussa pari hyvää maalipaikkaa, mutta viimeistely ontui.

Lisäajalla Liverpool sai rangaistuspotkun, josta Salah kaunisteli voittonumeroiksi 2-0.

Liverpool nousi voittonsa myötä D-lohkon kärkeen ohi Ajaxin kanssa tasan pelanneen Atalantan.

Marseillessa kotijoukkueesta ei ollut vastusta Manchester Citylle, joka haki Stade Velodromelta kolme pistettä 3-0 -vierasvoitolla.

Cityn voittomaalin viimeisteli avausjaksolla Ferran Torres. Toisella jaksolla maalipuiden väliin osuivat Ilkay Gundogan sekä Raheem Sterling. Paluun Cityn avauskokoonpanoon tehnyt Kevin De Bruyne kirjautti tililleen kaksi maalisyöttöä.

Kahden ottelukierroksen jälkeen City johtaa C-lohkoa puhtaalla pelillä. Lohkon kakkosena on FC Porto, joka voitti kotikentällään Olympiakosin maalein 2-0.