Advertisement

UEFA antoi Neymarille kolmen ottelun pelikiellon somekommentista

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on antanut Paris Saint-Germainin brasilialaishyökkääjä Neymarille kolmen ottelun pelikiellon miehen tekemästä Instagram-päivityksestä taannoisen Manchester United -ottelun aikaan. Pelikielto on voimassa kaikissa UEFA:n hallinnoimissa kilpailuissa. Mikäli Neymar pelaa ensi kaudella PSG:ssä, se tarkoittaa, että häneltä jää väliin pelikiellon vuoksi seuran kolme ensimmäistä ottelua ensi kauden Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Pelikielto tuli Instagram-julkaisusta, jonka Neymar lähetti PSG:n ja Manchester Unitedin välisen neljännesvälierän toisen osaottelun jälkeen. Manchester United sai ottelun loppuhetkillä Presnel Kimpemben käsivirheestä tuomitun rangaistuspotkun, jonka Marcus Rashford upotti lähettäen samalla PSG:n laulukuoroon. Neymar oli ottelusta sivussa loukkaantumisen vuoksi.

”Tämä on häpeällistä, he laittoivat videotarkastuksesta vastuuseen neljä ihmistä jotka eivät tiedä mitään jalkapallosta”, Neymar kirjoitti tuolloin. ”Tuo ei ollut rangaistuspotku. Kuinka se voi olla käsi jos pallo osuu hänen selkäänsä! Painukaa v***uun!”

UEFA käynnisti tutkimukset Neymarin kommenteista pian hänen tekemänsä päivityksen jälkeen. Nyt tutkimukset on saatu päätökseen, ja virallinen syy Neymarin pelikiellolle on tuomariston loukkaaminen.

Paris Saint-Germain on jo varmistanut Ranskan liigan mestaruuden tältä kaudelta, kun joukkueella on vielä viisi kierrosta sarjakautta jäljellä. Näin joukkue tulee siis aloittamaan ensi kauden Mestarien liigan lohkovaiheesta.