Advertisement

UEFA varmisti siirtoikkunan uuden takarajan

Pandemia on laittanut jalkapallokalenterin koko vuoden osalta uuteen uskoon. Vaikka suuret sarjat ovatkin palailleet ja pelataan loppuun tavallista nopeammin, vaikuttaa mennyt pitkä tauko luonnollisesti myös seuraavien kausien alkamiseen. Siitä huolimatta Euroopan jalkapalloliitto UEFA haluaa pitää kiinni sarjojen yhtenäisestä siirtoikkunasta.

Siirtokuvioiden aikataulu on ollut sekava, sillä siirtoikkunasta ei ole ollut tarkkaa tietoa ennen kuin nyt. Tämän päivän videopalaverissa nimittäin tiedotettiin uudesta siirtoikkunan sulkeutumisajasta, joksi vahvistui 5. lokakuuta. Se on parisen viikkoa ennen Euro-kilpailujen alkamista: uusi Mestarien liiga -kausi alkaa 20. lokakuuta ja Eurooppa-liiga 22. lokakuuta.

FIFA vahvisti jo aiemmin, että siirtoikkuna voidaan avata kuukausi ennen kauden päättymistä. Uudet pelaajat voivat kuitenkin pelata vasta ensi kaudella.


Siirtomarkkinat ovat olleet kuumina erityisesti Chelseassa, joka kokoaa huimaa nippua ensi kaudeksi ja myy uusien hankintojen tieltä runsaasti pelaajia. Tänään tuli viralliseksi Timo Wernerin siirtyminen Sinisiin viiden vuoden sopimuksella noin 50 miljoonan euron hintaan. Myös muun muassa Manchester Unitedissa ja Newcastlessa kuhisee. ManUn on vahvasti kaavailtu hankkivan riveihinsä Dortmund-komeetta Jadon Sanchon. Newcastlessa hankintoja puolestaan kiihdyttää uusien omistajien, joilla ei ole pikkurahasta puutetta, mukaan tuleminen.