Unai Emery mukaan Arsenalin on jatkettava kehitysprosessia

Arsenal aloitti eilen ensimmäisen kauden Arsene Wengerin irtisanoutumisen jälkeen. Vastustaja oli heti kovin mahdollinen, kun hallitseva mestari Manchester City asteli Emiratesin nurmelle. City oli lopulta odotetusti vahvempi 0-2. Arsenalin uusi päävalmentaja Unai Emery tiedostaa, että joukkueella on vielä paljon parannettavaa ennen kuin Cityn tasoiset vastustajat voidaan kunnolla haastaa.

”Manchester Cityn esitys osoitti meille, että meidän on jatkettava kehittymisprosessia. He ansaitsivat voittonsa”, Emery kertoi ottelun jälkeen.

”Me olemme uusi joukkue, jonka tarvitsee kehittyä. Minulle tämä päivä oli turhauttava, koska hävisimme, mutta myös yksi uusi kokemus jatkuvassa kehityksessä.”

”Näin asioita pelaamisessamme, joita voimme kehittää. Ensimmäinen ottelu Manchester Cityä vastaan oli hyvä, mutta se saattoi olla vaikeampi kuin mitä tästä kaudestamme on tulossa.”

Emeryn mielestä ensimmäisellä puoliajalla Arsenal ei ollut hyvä ja heidän oli muutettava pelaamistaan toiselle puoliajalle.
”Meidän täytyi uskoa hetkeen enemmän. Meidän oli yritettävä olla aggressiivisempia prässäämisessä ja pallon kanssa pyrkiä rikkomaan heidän puolustuslinjansa.”
Espanjalaisen mukaan toinen puoliaika oli joukkueelta huomattavasti parempi.
”Toisella puoliajalla joukkue paransi, mutta 2-0 maali päätti mahdollisuutemme ottelussa.”