Advertisement

Unitedin ex-manageri ei näe eroa Mourinhon ja Solskjaerin pelityyleillä – “Nyt siellä on toinen valmentaja, joka parkkeeraa bussin”

Manchester Unitedin ex-manageri Louis van Gaal pitää Ole Gunnar Solskjaerin ja Jose Mourinhon pelityylejä hyvin samanlaisina. Pitkän ja menestyksekkään valmennusuransa vastikään lopettaneen hollantilaisen mielestä ainut merkittävä ero on se, että Solskjaer voittaa otteluita.

Solskjaer saapui Unitedin valmentajaksi joulukuussa, kun Mourinho sai potkut tappiollisen Liverpool-ottelun jälkeen. Norjalaisen alaisuudessa manchesterilaisseura on voittanut 13 pelaamastaan valioliigaottelusta kymmenen, ja kärsinyt vain yhden tappion. Lisäksi United on edennyt Mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukkoon.

Kaikesta tästä huolimatta Van Gaalin mielestä näiden kahden valmentajan välillä ei ole juuri muuta eroa, kuin tulokset.

“Minun jälkeeni seuraan tullut valmentaja [Mourinho] muutti pelityylin bussiksi ja vastahyökkäyspeliksi. Nyt siellä on toinen valmentaja, joka parkkeeraa bussin ja pelaa vastahyökkäyksillä. Merkittävin ero Mourinhon ja Solskjaerin välillä on se, että Solskjaer voittaa otteluita, Van Gaal sanoi BBC:n haastattelussa.

“Se on kuitenkin totta, että Solskjaer on muuttanut Paul Pogban asemaa ja asettanut hänet alueelle, jossa hän on paljon tärkeämpi. Myös tunnelma stadionilla vaikuttaa parantuneen.

Mutta tapa, jolla Manchester United pelaa nyt, ei ole samanlaista kuin [Sir Alex] Fergusonin alaisuudessa. Se on puolustukseen perustuvaa vastahyökkäysjalkapalloa. Jos pidät siitä, niin pidät siitä. Jos luulet, että se on jännittävämpää kuin minun tylsä ​​hyökkäysvoittoinen pelityyli, OK, mutta se ei ole minun mielipiteeni.”