Advertisement

Uransa jo kertaalleen lopettanut tähtivahti valmis palaamaan Chelsean maalin suulle: ”Olen 100-prosenttisen valmis auttamaan”

Valioliigajätti Chelsea aiheutti hiljattain melkoisen hulabaloon, kun seura nimesi eläkkeellä jo yli vuoden ajan olleen Petr Cechin valioliigamiehistöönsä.

Moni luuli asiaa aluksi virheeksi, mutta kyllä se vain paikkansa piti – Cechin pelaaminen valioliigaviheriöillä on totta tosiaan vielä mahdollista.

Nykyisin Chelsean teknisenä johtajana työskentelevän Cechin tuskin kuitenkaan tarvitsee pelikamoja enää päällensä vetää, ellei sitten lontoolaisseuran maalivahtiosastolla nähdä loukkaantumissumaa.

38-vuotias Cech kertoo kuitenkin itse olevansa enemmän kuin valmis pelaamaan. Kertomansa mukaan hän on harjoitellut kovasti viimeisen kahden kuukauden aikana, ja tuntee olevansa yhtä hyvä kuin ennen eläkkeelle jäämistään.

– Tiedän, että olen 100-prosenttisen valmis auttamaan tarvittaessa. Olen kunnossa, ja kahden kuukauden harjoittelun jälkeen olen nähnyt, että minulla on sama laatu tallella [kuin ennen pelaajauran lopettamista], Cech sanoi Telefootille.

– Lisäksi lepäsin vuoden verran pelaamatta jalkapalloa. Se antoi minulle todella paljon energiaa ja kehoni palautui 20 vuoden ammattilaisena pelaamiseni rasituksesta.

– Jos olosuhteet asettavat minut kentälle, olen valmis.

Cech edusti Chelseaa vuosina 2004-2015 ja voitti seurassa neljä valioliigamestaruutta. Tshekkivahdin pelaajaura, ainakin toistaiseksi, päättyi paikallisvastustaja Arsenalissa, jota hän edusti vuosina 2015-2019.