Uruguay ja Japani tasasivat pisteet vauhdikkaassa ottelussa

Uruguay kohtasi viime yön Copa America -ottelussaan Japanin. Voitolla Le Celestellä olisi mahdollisuus varmistaa paikka jatkopeleissä, sillä joukkueen ensimmäinen kohtaaminen Ecuadoria vastaan päättyi peräti 4-0 voittoon. Japani hävisi ensimmäisen kierroksen ottelunsa Chilelle niin ikään numeroin 4-0. Ottelussa Japani oli kuitenkin huomattavasti parempi, mitä numerot antoivat ymmärtää.

Japani aloitti ottelun erittäin pirteästi ja piti palloa hyvin ensimmäiset minuutit itsellään. Se onnistui luomaan kolmannella minuutilla myös loistavan maalintekopaikan oikealta, mutta Shinji Okazakin laukaus suuntautui maalin sivuverkkoon.

Japani jatkoi vahvaa paineistamista, joka teki Uruguayn avauspelaamisen haastavaksi. 12. minuutilla Japanin vahva prässipelaaminen toi sille sen ottelun ensimmäisen kulmapotkun. Kulmapotku oli kuitenkin heikko ja sen seurauksena Uruguay pääsi loistavan vastaiskun päätteeksi luomaan toistaiseksi ottelun vaarallisimman maalipaikkansa. Edinson Cavani keskitti oikealta ja Luis Suarez pääsi puskemaan voimalla, mutta pusku suuntautui päin Japanin maalivahtia Eiji Kawashimaa.

Pallonhallinta alkoi pikkuhiljaa kääntymään Uruguaylle, mutta Japani puolusti erittäin kurinalaisesti ja pyrki iskemään vahvasti vastaan. Yksi tällainen vastaisku tuottikin tulosta. 25. minuutilla Japani iski oikealta puolelta nopealla hyökkäyksellä ja Koji Miyochi murtauduttua rangaistus alueelle hän päätti laittaa karmean pommin kohti etuyläkulmaa. Fernando Muslera Uruguayn maalilla oli voimaton ja Japani siirtyi ottelussa yllättäen 0-1 johtoon.

Japanin ilo ei kestä kuitenkaan pitkään. Naomichi Ueda rikkoo Cavania omalla rangaistusalueellaan ja pitkän VAR-tarkastelun jälkeen Uruguay saa rangaistuspotkun. Sitä asettui antamaan Suarez, joka iski pallon varmasti ohi Kawashiman ja tasoitti ottelun 1-1. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Toisella puoliajalla Uruguay jatkoi vahvaa painostamista ja Japani pyrki iskemään vastaan terävillä vastahyökkäyksillä. Japani sai luotua hyvän maalintekopaikan 55. minuutilla, mutta Uruguay peitti hyvin Miyochin laukauksen. Tästä seuranneesta vastaiskusta Suarez sai pelattua Cavanin loistavaan maalintekopaikkaan. Cavani yritti nostaa pallon hyvin vastaan tulleen Kawashiman, mutta epäonnistui ja Japani selvisi säikähdyksellä.

Pari minuuttia tästä ja tapahtuu jälleen. Uruguay saa vapaapotkun reilusta 35 metristä,  mutta Japani selvittää sen helposti. Japani purkaa pallon kauas Uruguayn puolustusalueelle. Uruguay jatkaa hyökkäämistä ja saa luotua puolittaisen maalintekopaikan. Japanin saa kuitenkin riistettyä pallon itselleen ja lähtee jälleen nopeaan vastahyökkäykseen. Tällä kertaa oikealta tullut hyökkäys tuottaa tulosta. Muslera torjuu häntä kohti tulleen pallon suoraan maalin eteen nousseelle Miyochille, joka iskee numerot 1-2.

65. minuutilla Uruguay saa vapaapotkusta seuranneen kulmapotkun. Sitä asettuu antamaan Nicolas Lodeiro. Lodeiron kulmapotku on tarkkaa ja tavoittaa Jose Jiminezin, joka puskee ottelun tasoihin 66. minuutilla. Nämä jäävät myös ottelun loppunumeroiksi ja pisteet tasataan 2-2 lukemin.

Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet loistavaa viihdettä, sillä heidän edellinen kohtaaminen viime lokakuussa päättyi Japanin 4-3 voittoon. Tänään pelatussa tasapelissäkin nähtiin paljon maaleja ja vauhdikasta päästä päähän menevää jalkapalloa. Ottelun hahmo oli ehdottomasti toista maaotteluaan pelannut Miyoshi, joka iski molemmat Japanin osumat.

BETSAFE TARJOAA ILMAISVETOKLUBIN. NAPPAA TÄSTÄ KAKSI 10€ ILMAISVETOA JOKA VIIKKO!