Advertisement

Uruguay kohtaa puolivälierissä Ranskan

Puolivälierien ensimmäinen pari on selvillä. Uruguay tulee kohtaamaan Ranskan paikasta välieriin. Uruguay eteni tähän vaiheeseen kaatamalla Portugalin 2-1 Edinson Cavanin kahdella maalilla. Cavani kuitenkin loukkaantui ottelussa ja vielä ei ole selvää pystyykö uruguaylainen pelaamaan Ranska-ottelussa. Tämä olisi maalle erittäin suuri takaisku, sillä hän on erittäin tärkeä palanen joukkueen kokoonpanossa yhdessä Luis Suarezin kärkiparina. Tästä nähtiin viitteitä myös eilen Portugalia vastaan.

Ranska pelasi erittäin viihdyttävän ottelun Argentiinan kanssa, jonka se voitti lopulta 4-3. Hyökkäyspelaaminen on selvästi hallussa, mutta puolustuksen kanssa on vaikeaa. Tämä sen on korjattava seuraavassa ottelussa, sillä Uruguayn puolustus on tällä hetkellä kisojen kovin. Sille Ranska ei pysty mättämään maaleja liukuhihnalta, joten oma pää on saatava tiiviimmäksi.

Uruguay on erinomainen joukkue, mutta sen materiaalin leveys ei ole ranskalaisten luokkaa. Avauskokoonpanon kanssa se voi kilpailla tasaisesti ketä vastaan tahansa. Vaihdosta ei kuitenkaan löydy riittävästi tukea muun muassa loukkaantumisten varalta. Tästä johtuen maan kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että Cavani pystyisi pelaamaan seuraavassa ottelussa.

Ranskan puolelta Kylian Mbappe on noussut kisojen aikana huimaan vireeseen ja siitä on hyvänä osoituksena kaksi maalia Argentiinaa vastaan. Antoine Griezmannilta on odotettu enemmän, mutta Mbappe on noussut vastaamaan haasteeseen. Uruguayn puolustuksella tulee pitämään kiirettä liukkaan ranskalaisnuorukaisen kanssa.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom