Uruguaylta vahva startti Copa Americaan – Paraguay ja Qatar pistejakoon

Uruguay kohtasi Copa American ensimmäisen kierroksen ottelussaan Ecuadorin ja avasi kisat omalta osaltaan erittäin räväkästi. Ottelua oli ehditty pelata vain kuusi minuuttia, kun Nicolas Lodeiro iski ensimmäisen kerran erittäin tyylikkäällä maalilla. Lodeiron haltuunotto Luis Suarezin keskitykseen oli timanttinen ja pienten harhautusten jälkeen tarkka laukaus takakulmaan vei Uruguayn aikaiseen johtoon.

Ecuadorin pelaamista vaikeutti Jose Quinterosin 24. minuutin kohdalla saama punainen kortti. Puolustaja tuli pääpalloon erittäin voimakkaasti käsivarsi edellä. Tilanteen seurauksena Lodeiro sai silmänsä alle pienen verta vuotavan vekin. Tilanne tarkastettiin VAR:n kautta ja Quinterosin keltainen muuttui punaiseksi kortiksi ja ulosajoksi.

Jos Lodeiron ensimmäinen maali oli hieno, samaa voidaan sanoa Uruguayn toisesta osumasta, jossa Edinson Cavani iski maalin volleystä puolittaisella saksipotkulla. Uruguay johti 33. minuutin kohdalla jo 2-0. Suarez osui niin ikään ensimmäisellä puoliskolla 44. minuutin kohdalla ja tauolle mentiin La Celesten 3-0 johdossa.

Toisella puoliajalla Uruguay oli edelleen ottelun hallitseva osapuoli. Hyvistä paikoista huolimatta, puoliajan ainoa maali syntyi vasta 78. minuutin kohdalla ja oli Ecuadorin Arturo Mina Rezan oma maali. Uruguay otti näillä maaleilla vahvan 4-0 voiton. Matka koko turnauksen voittoon on vielä pitkä, mutta ensimmäinen ottelu lupaa erittäin hyvää.

Aiemmin sunnuntaina Suomen aikaa Paraguay ja Qatar iskivät yhteen B-lohkon ottelussa. Paraguay aloitti ottelun erittäin väkevästi, eikä vähiten Qatarin sähläämisen takia. Qatarin puolustajan käsivirhe omalla rangaistusalueella antoi Paraguaylle jo neljän minuutin kohdalla siirtyä ottelussa johtoon. Oscar Cardozo iski rangaistuspotkun vakuuttavasti sisään ja Paraguay meni ottelussa 1-0 johtoon.

Cardozo teki pian toisenkin maalin, mutta tuo hylättiin VAR:n kautta paitsiona. Puoliajalle mentiin Paraguayn 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla Paraguay lisäsi 56. minuutilla johtoaan, kun Derlis Gonzalez laukoi näyttävästi tilanteeksi 2-0. Tämän maalin jälkeen Qatar heräsi otteluun mukaan toden teolla. 68. minuutilla Ali Almoez täräytti yhden kisojen toistaiseksi hienoimmista maaleista. Todella tarkka kierteinen laukaus takayläkulmaan ei antanut Paraguayn maalivahdille mitään mahdollisuuksia.

77. minuutilla Qatar tuli tasoihin Boualem Khoukhin maalilla ja pisteet jaettiin tällä 2-2 tuloksella tasan.

BETSAFE TARJOAA ILMAISVETOKLUBIN. NAPPAA TÄSTÄ KAKSI 10€ ILMAISVETOA JOKA VIIKKO!