Advertisement
" "

Usain Bolt hirmuvireessä – katso jamaikalaisen jalkapallouran avausmaalit

Kaikkien aikojen menestyksekkäin pikajuoksija Usain Bolt lopetti kilpailu-uransa vuoden 2017 MM-kisoihin. Bolt on 100 ja 200 metrin matkoilla kuusinkertainen olympiavoittaja ja seitsenkertainen maailmanmestari. Hän pitää hallussaan myös molempien matkojen maailmanennätyksiä.

Hiljattain 32 vuotta täyttänyt jamaikalainen olisi pystynyt hallitsemaan pikajuoksuratoja vielä vuosia, mutta suurin intohimo juoksemiseen lopahti. Se on hyvin ymmärrettävää, sillä Boltilla ei ollut enää mitään saavutettavaa, koska hän oli voittanut jo kaiken mahdollisen.

Boltin itsevarmat puheet jalkapallourasta ammattilaiskentillä herättivät lähinnä naureskelua viime vuonna. Entinen pikajuoksija kävi aiemmin tänä vuonna Norjan pääsarjassa pelaavan Stromsgodsetin testeissä, mutta paikkaa joukkueessa ei irronnut. 32-vuotissyntymäpäivänään hän aloitti testijakson Australian pääsarjaseura Central Coast Marinersin kanssa.

Bolt pääsi perjantaina ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon edustamassaan australialaisjoukkueessa ja oli heti hirmuvireessä. Bolt viimeisteli ottelussa kaksi maalia.

Avausmaalissa Boltilta nähtiin ihan kelpo viimeistely päästyään maalipaikkaan. Toinen maali oli puolestaan todellinen lahja vastustajalta. Molemmat maalit näet alla olevista twiiteistä.

Bolt pelasi ottelussa 75. minuuttia ja oli ottelun jälkeen yhtä hymyä.

“Maalin tekeminen heti ensimmäisessä ottelussa tuntui hyvältä, Bolt sanoi Daily Telegraphin haastattelussa.

“Olen oppinut paljon ja kehittynyt nopeasti. Siltä minusta tuntuu.

Harjoitusottelu oli Central Coast Marinersin viimeinen ennen sarjakauden alkua. Boltilla ei ole vielä sopimusta seuran kanssa, joten maalit tulivat hyvään paikkaan.