Uskomatonta draamaa alle 18-vuotiaiden Valioliigassa! Arsenal teki ihmenousun Pohjois-Lontoon derbyssä ja tarrasi kiinni mestaruuteen

Englannin alle 18-vuotiaiden Valioliigassa pelattiin tänään aamupäivällä Pohjois-Lontoon derby, jossa panokset olivat korkealla. Kotijoukkue Arsenal lähti otteluun sarjan piikkipaikalta, mutta toisena oleva Tottenham hengitti niskaan vain pisteen päässä, lisäksi joukkueella oli yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Arsenal sai kylmää vettä niskaansa jo heti ottelun alussa, kun Paris Maghoma siirsi vieraat johtoon 6. peliminuutilla. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Tottenhamille tuomittiin rangaistuspotku, josta Harvey White vei joukkueensa jo kahden maalin karkumatkalle.

Avausjakson lopussa Arsenalin toiveet heräsivät henkiin, kun Tottenham-puolustaja Luis Binks sai punaisen kortin.

Tottenham puolusti johtoasemaansa loistavasti vajaamiehisenäkin ja oli ottamassa vahvaa kiinnitystä sarjavoitosta ja finaalipaikasta, mutta viimeisellä viidellä minuutilla joukkue suli totaalisesti.

Arsenalin edustusjoukkueessakin tällä kaudella debytoinut Bukayo Saka kavensi pelin 1-2 -lukemiin, kun peliä oli pelattu 86. minuuttia. Vain minuuttia myöhemmin Brooklyn Lyons-Foster ohjasi pallon omiin, ja Arsenal oli kuin varkain noussut pelissä tasoihin.

Tämäkin tulos olisi riittänyt vielä vallan mainiosti Tottenhamille, mutta joukkue suli vielä senkin. Lisäajan ensimmäisellä minuutilla Arsenalin Ben Cottrel osui maalipuiden väliin ja ratkaisi ottelun, Pohjois-Lontoon herruuden sekä todennäköisesti myös mestaruuden Tykkipoikien eduksi.

3-2 -kotivoittonsa ansiosta Arsenalin piste-ero Tottenhamiin kasvoi neljään pisteeseen. Arsenalilla pelejä on jäljellä vielä kaksi, Tottenhamilla kolme.

Alle 18-vuotiaiden Valioliiga pelataan kahdessa lohkossa, Pohjoinen ja Etelä. Lohkojen voittajat kohtaavat kauden päätteeksi finaalissa, jossa ratkeaa Englannin mestaruus. Pohjoislohkon voitossa on tällä hetkellä kiinni Derby, joka on kolme pistettä Liverpoolia edellä, kun neljä ottelukierrosta on vielä pelaamatta.