USKOMATONTA! Manchester United eteni sensaatiomaisesti jatkoon Mestarien liigassa

PSG ja Manchester United kohtasivat Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa keskiviikko-iltana Parc des Princesillä. Manchesterilaisjoukkueelle lähtökohdat otteluun olivat hyvin vaikeat, sillä yli puolet avauskokoonpanon pelaajista oli sivussa ja avausosa oli päättynyt pariisilaisten 2-0 -vierasvoittoon.

Manchester United sai otteluun juuri sellaisen alun kun se tarvitsi. Peliä oli pelattu vain reilu minuutti, kun PSG:n laitapuolustaja Thilo Kehrer epäonnistui syötössään alaspäin ja Romelu Lukaku karkasi läpiajoon. Hurjassa maalivireessä oleva Lukaku harhautti PSG-vahti Gianluigi Buffonin ja siirsi pelivälineen tyhjään maaliin.

PSG ei takaiskusta juurikaan lannistunut vaan alkoi vyöryttää peliä kohti United-maalia. Lopulta 12. peliminuutilla se sai ansaitun tasoitusmaalin, kun Kylian Mbappe syötti takatolpille tyhjiin Juan Bernatille. Tilanteessa United-puolustaja Eric Bailly kämmäsi ensin paitsiolinjan, jonka jälkeen hän unohti Bernatin täysin vapaaksi. United-manageri Ole Gunnar Solskjaer reagoikin tilanteeseen pelin edetessä ja otti norsunluurannikkolaispuolustajan – joka pelasi tutun topparipaikan sijaan oikeana laitapuolustajana – vaihtoon jo 36. peliminuutilla.

Tuossa välissä kuitenkin nähtiin ottelun kolmas maali. United nimittäin siirtyi ottelussa kuin varkain johtoon 30. peliminuutilla, kun Marcus Rashfordin kaukolaukaus yllätti Buffonin joka pomputti pallon eteensä ja Lukaku laittoi riparin sisään.

Enempää maaleja avausjaksolla ei nähty, vaan tauon viettoon lähdettin kutkuttavassa 1-2 -tilanteessa.

Toisella puoliajalla United ei oikeastaan missään vaiheessa saanut pelistä minkäänlaista otetta, mutta pelasi taktisesti erittäin kypsästi. Joukkue puolusti tiiviisti, piti PSG:n pois vaarallisilta maalipaikoilta ja luotti vastaiskuihin.

Peliaika oli jo käymässä vähiin ja Solskjaerin miehistön oli pakko alkaa ottaa riskejä tarvittavan maalin tekemiseksi.

Lopulta se siinä myös onnistui. Baillyn tilalle avausjaksolla vaihdettu Diogo Dalot lähti hakemaan ”toivotaan toivotaan” yritystä kaukaa ja pallo lensi kimmokkeen kautta Parc des Princesin päätykatsomon penkkiriville numero 47. Kyseinen kimmoke oli kuitenkin käsivirhe rangaistusalueen sisällä ja muutaman minuutin VAR-tarkastuksen jälkeen pallo vietiin 11-metriin. United-kasvatti Rashford asettui pallon taakse ja pamautti pallon voimalla yläpesään ja manchesterilaisjoukkueen puolivälieriin. Viimeistään nyt Solskjaerin pesti Unitedin päävalmentajana myös kuluvan kauden jälkeen sai varmistuksen.

Illan toisessa Mestarien liigan ottelussa FC Porto eteni jatkoon kaadettuaan AS Roman jatkoajan jälkeen yhteismaalein 4-3. Manchester Unitedin ja Porton lisäksi jatkopaikkansa ovat varmistaneet Tottenham ja Ajax. Loput neljä puolivälieräjoukkueet selviävät ensi viikolla.