Advertisement

Chelsea-lupaus kerää kiitosta Swanseassa

Chelsea tunnetaan siitä, että sillä on paljon pelaajia lainalla muissa seuroissa. Muillakin suurseuroilla on toki nykyään laajat lainalla olevien pelaajien verkostot, mutta Chelsealla muualla palloilevien pelaajien määrä on omalla tasollaan. Seuran nettisivujen mukaan tämänhetkinen lainalla olevien pelaajien kokonaismäärä on peräti 34.

Yksi näistä pelaajista on juuri 20 vuotta täyttänyt englantilaishyökkääjä Tammy Abraham. Jo 7-vuotiaana Chelseaan liittynyt ja seuran juniorijoukkueet läpi käynyt Abraham on tällä hetkellä lainalla Swansea Cityssä. Viime kauden Abraham vietti lainalla Englannin Mestaruussarjan Bristol Cityssä, tehden kauden aikana peräti 23 maalia. Maalimäärä oli tuolloin 18 ja 19 -vuotiaalle lupaukselle todella kova, ja Abrahamista tulikin sen myötä Mestaruussarjan kaikkien aikojen eniten maaleja kauden aikana tehnyt teini.

Näet Abrahamin kaikki Bristol-maalit oheiselta videolta.

Abraham onkin ymmärrettävistä syistä kerännyt otteillaan huomiota. Swanseassa mies on tehnyt toistaiseksi 4 maalia kahdeksassa ottelussa, ja mikäli hänen otteensa jatkuvat samanlaisia, voisi maajoukkuekutsun kuvitella olevan vain ajan kysymys.

”Jos hänelle antaa paikkoja, hän tekee maaleja.”

Chelsean akatemiasta on viime vuosina tullut monia huippulupaavia pelaajia, joista Abraham on hyvä esimerkki. Näiden pelaajien murtautuminen Chelsean edustusjoukkueeseen on kuitenkin osoittautunut vaikeaksi. Moni lupaava pelaaja onkin päätynyt jättämään kasvattiseuransa ja lähtemään muualle peliajan toivossa. Esimerkiksi täksi kaudeksi Watfordiin siirtynyt Nathaniel Chalobah, Crystal Palaceen siirtynyt Ruben Loftus-Cheek ja Liverpooliin siirtynyt Dominic Solanke ovat kaikki Chelsean omia kasvatteja, jotka eivät onnistuneet murtautumaan Bluesin edustusjoukkueeseen.

Abraham voisi kuitenkin olla poikkeus sääntöön ja onnistua murtautumaan Chelsea-edustukseen. Mikäli herran kausi Swanseassa onnistuu, olisi hänellä erinomainen asetelma lähteä hakemaan onnistumisia kasvattiseuransa paidassa kaudella 2018-2019. Samaa mieltä on myös Abrahamin tämän hetkinen joukkuekaveri, Swansea-kapteeni Leon Britton.

”Se on vaikeaa Chelseassa. Olemme nähneet paljon pelaajia jotka ovat lähteneet ja joilla on ollut suuret urat muualla”, Britton sanoi SkySportsin haastattelussa.

”Mutta en näe miksi Tammy ei menestyisi siellä. Huippujoukkueet luovat aina paljon paikkoja ja Tammy on erinomainen viimeistelijä. Jos hänelle antaa paikkoja, hän tekee maaleja.”

”Hän on tullut tänne [Swanseaan] todistamaan että hän voi tehdä sen Valioliigassa joukkueessa joka ei ole Chelsean kanssa samaa tasoa. Jos hän tekee sen, en näe mitään syytä miksei hän voisi mennä takaisin Chelseaan, murtautua joukkueeseen ja viettää pitkän uran siellä.”

Ainakin Chelsea-fanien voisi kuvitella toivovan, että edustusjoukkueeseen pääsisi murtautumaan enemmän omia kasvatteja. Ensi kesänä näemme, jakavatko myös Bluesin seurajohto ja valmennus tämän näkemyksen, ja tarjotaanko Abrahamille mahdollisuus näyttää kykynsä kahden lainapestin jälkeen kasvattiseuransa riveissä.