Advertisement

Vahvassa vireessä olevalle Arsenalille vieraita Etelä-Englannista

Arsenal saa sunnuntaina vieraita Etelä-Englannista, kun Brighton matkustaa Emirates Stadiumille Valioliigassa. Arsenalin hieman hankalan alkukauden jälkeen joukkue on pelannut syyskuun ilman tappiota kaikki sarjat huomioiden. Viime maanantaina pelattu West Bromwichin Gareth Barryn juhlaottelu päättyi Arsenalin 2-0 voittoon Alexander Lacazetten kahdella maalilla. Lacazette oli ottelussa erittäin hyvällä pelipäällä ja lisäksi Alexis Sanchez palasi tauon jälkeen Arsenalin avaukseen. Brightonia vastaan pelattavassa ottelussa Mesut Özilin uskottiin palaavan loukkaantumisen jälkeen takaisin kotijoukkueen avaukseen, mutta saksalainen on arsenal.comin mukaan sivussa ottelusta. Arsenal kierrätti viikolla pelatussa Eurooppa-liigan ottelussa paljon avainpelaajiaan, mutta joukkue otti silti hyvin nuorella kokoonpanolla vakuuttavan 2-4 voiton Bate Borisovin vieraana. Tuon ottelun rasitus ei kuitenkaan juuri tuosta kierrätyksestä johtuen tule vaivaamaan kotijoukkuetta tulevana sunnuntaina.

Brighton otti viime kierroksella hienon kotivoiton Newcastlesta, joka oli ennen ottelua kolmen ottelun voittoputkessa. Brightonilla on ollut Newcastlea vastaan aiemmin hieman hankalaa, joten Newcastle peikon voittamisen jälkeen joukkueen itseluottamus on korkealla. Ottelun voittomaalin tekijä Tomer Hemed sai ottelun jälkeen FA:lta kolmen ottelun pelikiellon ja näin ollen häntä ei nähdä sunnuntain ottelussa. Valioliigan ainoa suomalainen Niki Mäenpää on valitettavasti joutunut seurassaan kolmosmaalivahdin rooliin ja suomalaista ei nähdä kokoonpanossa viikonloppuna. Toivottavasti suomalainen saa vielä jossain vaiheessa mahdollisuuden näyttää osaamistaan, sillä mitenkään merkittävästi jäljessä Mäenpää ei ole Mathew Ryania eikä varsinkaan Tim Krulia.

Arsenal on ollut Valioliigassa voittamaton 31 edellisessä ottelussa nousijajoukkueita vastaan. Viimeinen Arsenalin voittanut nousijajoukkue on ollut Newcastle vuonna 2010. Newcastlea valmensi tuolloin Brightonin nykyinen manageri Chris Hughton. Lokakuu on myös ollut Arsenalille kotiotteluissa hyvä kuukausi, sillä joukkue on edellisen kerran hävinnyt kotonaan lokakuussa vuonna 2002.

”Brighton on hyvin kurinalainen ja organisoitu joukkue, jonka puolustuslinja on vaikea murtaa” kotijoukkueen manageri Arsene Wenger kertoi ennen ottelun alkua.

”Ei ole juuri vaikeampaa ottelua kuin vierasottelu Arsenalia vastaan. Riippumatta ottelun ajankohdasta tai Arsenalin ottelua edeltäneestä vireestä, Arsenal on aina kotonaan yksi sarjan vaikeimmin voitettavista joukkueista” Brightonin Hughton paljastaa.

Kotijoukkueelta sivussa ottelusta ovat siis saksalainen Mesut Özil, joka liittyy Santi Cazorlan, Francis Cocquelinin sekä Danny Welbeckin seuraan sairashuoneelle. Myös Laurent Koscielnyn pelaaminen on epävarmaa. Alex Iwobi on luultavasti mukana kokoonpanosta pienen vamman jälkeen. Brightonilta Hemedin lisäksi sivussa Sam Baldock, Steve Sidvell sekä Baram Kayal. Glenn Murrayn on palannut harjoituksiin ja pelikunto selviää tutkimusten jälkeen lauantaina.