Advertisement

Vaihtopenkki.com listasi voittajat ja häviäjät, mikäli valioliigakausi jää kesken

Valioliigakauden 2019/20 pelaaminen loppuun asti on enemmän tai vähemmän epävarmaa koronavirusepidemian vuoksi. Kauden jatkamista on lykätty jo kahteen otteeseen myöhäisempään ajankohtaan, ja juuri tällä hetkellä näyttää hyvin epätodennäköiseltä, että pelejä päästäisiin pelaamaan edes kesällä, vaikka keinoja kauden loppuun viemiseksi yritetään kokoajan keksiä.

Päätimmekin tehdä TOP-3-listauksen voittajista ja häviäjistä, mikäli kausi jää kesken ja tulokset mitätöidään. Listaus on tehty ajatuksella, että europelipaikat jaettaisiin kauden 2018/19 tulosten perusteella.

Voittajat:

1. Norwich + muut putoamisviivan alapuolella olevat joukkueet

On sanomattakin selvää, että Norwich olisi suurin voittaja, jos valioliigakausi jäisi kesken ja tulokset mitätöitäisiin. Norwich on jo lähes varma putoaja, eikä nousu putoamisviivan yläpuolelle näytä millään muotoa todennäköiseltä, jos kausi pelattaisiin päätökseen. Myös Aston Villa ja Bournemouth kuuluvat voittajiin, koska molemmat ovat tällä hetkellä putoamisviivan alapuolella. Jos kausi jäisi kesken ja sarjasijoitukset määriteltäisiin tämän hetken sarjataulukon mukaan molemmat joukkueet putoaisivat ensi kaudeksi sarjaporrasta alemmas.

2. Tottenham

Tottenhamin kausi on ollut erittäin haastava, eikä europeleihin pääsy – etenkään Mestarien liigaan – ensi kaudeksi näytä todennäköiseltä. Jos kausi mitätöidään ja europelipaikat jaettaisiin kauden 2018/19 tulosten mukaan, nähtäisiin pohjoislontoolaiset ensi kaudellakin chämppärissä.

3. Arsenal

Tykkimiehet tarvisi loppukauden aikana melkoisen voittoputken ja edellä olevien joukkueiden sulamista noustakseen Mestarien liigaan oikeuttavalle neljännelle sijalle. Kauden keskeytyshetkellä pohjoislontoolaisseura oli sarjataulukossa vasta sijalla yhdeksän, eli pääsy Eurooppa-liigaankin olisi työn ja tuskan takana. Viime kaudella joukkue sijoittui Valioliigan viidennelle sijalle, joka toisi paikan Eurooppa-liigaan, kenties jopa Mestarien liigaan, mikäli Manchester Cityn europelikielto pysyy voimassa.

Häviäjät:

1. Liverpool

Kauden mitätöiminen on ainoa tapa, jolla Liverpoolilta enää voitaisiin viedä seuran ensimmäinen valioliigamestaruus 30 vuoteen. Tulosten mitätöiminen olisi voitosta voittoon marssineen merseysidelaisseuran kannalta kohtuutonta.

2. Leicester

Leicester on pelannut mahtavan kauden, ja on raivaamassa tiensä ensi kauden Mestarien liigaan. Sarjan kolmannella sijalla olevan Leicesterin piste-ero viidentenä olevaan Manchester Unitediin on kahdeksan pistettä, joten Mestarien liiga -paikka on jo lähes kirkossa kuulutettu. Chämppäripaikan voi viedä enää kauden mitätöinti tai totaalinen sulaminen.

3. Manchester United

Loistavasti tammikuun jälkeen pelannut manchesterilaisryhmä on noussut kolmen pisteen päähän neljäntenä olevasta Chelseasta, ja taistelee kynsin ja hampain Mestarien liiga -paikasta. Nykyinen sarjasijoitus [5] voisi jo itsessään riittää Mestarien liigaan, mikäli Cityn tekemä valitus europelikiellosta hylätään. Jos kausi mitätöidään ja europelipaikat jaetaan viime kauden tulosten perusteella, joutuu Ole Gunnar Solskjaerin miehistö pelaamaan myös ensi kaudella Euroopan kakkoskilpailua – Eurooppa-liigaa.

Häviäjien listaan kuuluu myös Sheffield United, joka jäisi ilman minkäänlaista palkintoa sensaatiomaisesta kaudestaan, jos kausi päätetään mitätöidä. Tällä hetkellä sarjanousija taistelee upeasti jopa europelipaikasta.