Vaihtopenkki.com paikan päällä seuraamassa Arsenalin ja Stoken välistä taistelua

Vaihtopenkki.com kävi paikan päällä seuraamassa, kun Arsenal otti 3-0 kotivoiton Stokesta. Matkaan lähdettiin Liverpool Streetin juna-aseman tuntumassa sijaitsevasta Point A -hotellista. Ensin vuorossa oli yhdistetty aamiainen ja lounas The Dinner –nimisessä ravintolassa Old Spitalfields Marketilla. Kyseessä on yksi Lontoon suurimmista sisämarkkinapaikoista, josta löytyy matkamuistoja ja kulinaarisia herkkuja joka makuun.

Hyvän ja täyttävän aterian jälkeen oli edessä siirtyminen kohti The Emiratesia. Liverpool Streetin metroasemalta matkattiin ensin Metropolitan-linjalla King’s Crossin asemalle, josta vaihto Piccadilly-linjaan. Arsenal-asema oli pysäkkinä ja näin oltiinkin jo aivan stadionin tuntumassa. Ihmisiä oli liikkeellä paljon ja tässä vaiheessa ei vielä huomannut, että seuran kannattajat boikotoisivat kovinkaan rajusti seuraa kohtaan.

Stadionille saavuttiin noin puoli tuntia ennen kick-offia ja tässä vaiheessa katsomossa oli vielä hyvin paljon tyhjää. Vielä ottelun alettuakin stadionille näytti jäävän hyvin paljon tyhjiä paikkoja. Lippuja otteluun oli saanut vielä ottelupäivän aamuna. Jonkinasteinen boikotti on siis selvästi edelleen menossa, vaikka viime aikoina tulokset ovatkin olleet parempia.

Tunnelma stadionilla jäi Arsenalin kannattajien puolesta melko vaisuksi. Stoken vieraskannattajat pitivät huomattavasti kotijoukkueen kannattajia enemmän ääntä.

Ensimmäinen puoliaika lähti käyntiin vierasjoukkueen jonkinasteisessa hallinnassa. Hallinnasta huolimatta he eivät onnistuneet kovin vaarallisia maalintekopaikkoja luomaan. Arsenal pääsi kertaalleen hyvään paikkaan, josta Aaron Ramsey sai toimitettua pallon ylärimaan. Lähemmäksi maalia ei kumpikaan joukkue päässyt ensimmäisellä puoliajalla.

Kotijoukkue tuli toiselle puoliajalle hieman terävämmin ja sai pikkuhiljaa otettua kuljettajan roolin ottelussa. Kunnollisia maalintekopaikkoja saatiin kuitenkin odotella melko pitkään ja ensimmäistä maalia sitäkin pidempään. Hyvin pelannut Mesut Özil kaadettiin rangaistusalueella 75. peliminuutilla ja ottelun erotuomari Craig Pawson tuomitsi ottelun ensimmäisen rangaistuspotkun. Rangaistuspotkua ampumaan asettui Pierre-Emerick Aubameyang, jolla oli jo aiemmin loistava mahdollisuus viedä kotijoukkue johtoon läpiajon päätteeksi. Tuolloin hän ei kuitenkaan maalinteossa onnistunut, mutta rangaistuspotkusta pallo oli varmasti maalissa. Video maalista nähtävissä alla.

1-0 osuman jälkeen Arsenalin peli vapautui lopullisesti. Aubameyang iski illan toisen osumansa kulmapotkusta 86. peliminuutin kohdalla. Arsenal sai toisen rangaistuspotkun kolme minuuttia myöhemmin, kun Alexandre Lacazette kaadettiin rangaistusalueella. Lacazette oli päättänyt mennä laukomaan rankkaria, vaikka myös Aubameyang olisi halunnut saada mahdollisuuden kolmanteen osumaan. Draamaa tilanteesta ei syntynyt ja Aubameyang oli ensimmäisenä onnittelemassa joukkuetoveriaan tämän onnistumisesta. Maali oli tärkeä Lacazettelle, joka pelasi ensimmäisessä ottelussaan loukkaantumisensa jälkeen. Hänellä oli pitkä jakso ilman maaleja ennen loukkaantumista.

Arsenal voitti ottelun puhtaasti 3-0. Kokonaisuudessa se oli joukkueista parempi. Stoke pelasi myös hyvin, muttei onnistunut maalinteossa eikä saanut loppujen lopuksi kovinkaan vaarallisia maalintekopaikkoja. Stoken maalivahti Jack Butland otti etenkin toisella puoliajalla muutaman hyvän torjunnan, joita ilman numerot olisivat voineet olla vieläkin rajummat.

Ottelun jälkeen oli aika lähteä stadionilta kohti metroasemaa, joka luonnollisesti ottelun jälkeen oli aivan tukossa. Päätös vaihtaa lennosta bussiin olikin huomattavasti toimivampi ratkaisu ja matkaa pääsi jatkamaan huomattavasti joutuisammin. Paikan päällä oli jälleen kiva katsoa jalkapalloa, mutta tunnelma oli todella vaisu. Syynä tähän on varmasti Arsenalin tämän hetken tila ja kannattajien halu päästä eroon managerista Arsene Wengeristä.