Advertisement

Väistämättömästä vihdoin totta: Liverpoolin mestaruudelle sinetti!

Se on siinä!

Nimittäin Liverpoolin mestaruus, jota fanit ja faninmieliset ovat odottaneet jo kolme vuosikymmentä. Mestaruus on Liverpoolin ensimmäinen nykymuotoisen 1992 perustetun Valioliigan ajalta. Kaikkiaan Englannin pääsarjan mestaruuksia perinteikkäälle seuralle on siunaantunut nyt 19.

Kausi on ollut omituinen, eikä pelkästään pelit kolmeksi kuukaudeksi seisauttaneen pandemian vuoksi. Voitosta voittoon edenneen Poolin mestaruus näytti lähes varmalta jo kauden puolivälin tuntumassa. Tammikuun alkupuolella muun muassa vedonlyöntiyhtiö Betsson päätyi ennennäkemättömään ratkaisuun, jossa se maksoi voitot Liverpoolin mestaruuden puolesta veikanneille ennen aikojaan. (Toki firma olisi joutunut maksamaan voitot myös siinä tapauksessa, että kannu olisi vielä lipsunut jollekin toiselle joukkueelle, mutta nyt arvio piti.)


Liverpool on kohdannut pettymyksiä viime vuosina ja aiemminkin 2000-luvun aikana. Lähimpänä mestaruus oli viime kaudella, jolloin Kloppin porukka jäi uskomattoman loppukauden jälkeen pisteen päähän Manchester Citystä. Nyt oli koston vuoro, sillä juuri Manchester City oli se, joka ei kyennyt viivästämään Liverpoolin mestaruusjuhlia tänään Chelseaa vastaan.

Tällä kaudella joukkue on ollut ennätysvauhdissa. 31 ottelua on tuonut tähän mennessä 28 voittoa ja vain 2 tasapeliä sekä yhden häviön, niistäkin kaikki kolme vieraissa. Tappioton kausi jäi haaveeksi, kun karkauspäivänä joukkueen pasmat menivät sekaisin ja se hävisi Watfordille 3-0. Tuolloin joukkue jahtasi pisintä voittoputkea, johon se ylsikin, mutta joutui jakamaan ennätyksen Manchester Cityn kanssa (18). Edelleen on kuitenkin saavutuksia saavuttamatta, jos vain intoa riittää. Niistä ehkä päällimmäisenä tappioton sesonki kotipelien osalta. Lisäksi joukkue voi tehdä historiaa voittomarginaalissa eli piste-erossa, joka mestarilla on seuraavaan nähden. Poolista tuli jo historian nopeiten mestaruuden varmistanut joukkue (kuusi kierrosta ennen kauden loppua).

Myös Suomessa on Liverpool-fanituksella pitkät perinteet, eikä varmasti vähiten Suomi-futiksen ikoninen, Jari Litmasen ja Sami Hyypiän, seurassa pelaamisen vuoksi. Siispä onnea Suomen ja koko maailman Liverpool-faneille ja joukkueelle taustajoukkoineen!