Advertisement

Valioliiga-seurat eivät ole kyenneet toimittamaan sovittua tuotetta TV-yhtiöille: 300-350 miljoonaa puntaa pystyssä

Moni pitää kauden jatkumista taloudellisesti välttämättömänä. Vaikka yleisö ei paikalle pääsekään, liikkuu TV-sopimuksissa paljon rahaa, ja tällä rahalla seurat voivat paikata kassavajetta, jota jokaiselle vääjäämättä syntyy tauon myötä.

Toki TV-raha kiinnostaa, mutta aivan näin yksioikoinen asia ei ole. Vaikka kautta jatkettaisi, kuten tällä hetkellä näyttää tapahtuvan, vaikuttaa siltä, että TV-yhtiöt kirjoittavat 300-350 miljoonan punnan laskun Valioliigalle eli käytännössä seuroille. He eivät ole nimittäin luonnollisesti saaneet sovittua tuotetta, joka on jalkapallo-ottelut. Vaikka pelit jatkuisivat, moni asia on eri tavalla: ajankohta on toinen, samoin yleisöä ei ole paikalla, mikä vaikuttaa myös TV-lähetyksen nautinnollisuuteen.

Valioliigan jatkotilanteesta keskusteltiin tänään maanantaina. Seurat tietävät, että rahaa ne tulevat menettämään roimasti riippumatta siitä, mitä käy, mutta selvää on sekin, että jos kautta jatketaan, voidaan tappioita vähentää huomattavasti. Pahimmillaan odottaa 762 miljoonan punnan menettäminen, ja sitä kukaan ei halua kohdata.


Tällä hetkellä toive on levittää kausi seitsemälle viikonlopulle pelaten myös parin arkiviikon aikana. Varmasti myös nopeampi aikataulu tulee pakon edessä kyseeseen.