Valioliigajoukkueiden keskiviikon otteluiden UCL Round-Up

Atletico Madrid – Chelsea 1-2

Atletico Madrid sai upouudelle Wanda Metropolitano-stadionilleen vieraaksi Chelsean. Ottelu oli Atleticon ensimmäinen Mestarien liiga peli Wandalla ja ottelusta kehkeytyi todellinen trilleri. Tunnelma stadionilla oli loistava, kun Atletico Mardidin kannattajat laittoivat uudella stadionillaan kannatuslaulut raikumaan.

Chelsea aloitti ottelun erittäin terävästi. Álvaro Moratalla oli useampi kohtalaisen hyvä maalintekopaikka ja loukkaantumisen jäljiltä paluun avaukseen tehnyt Eden Hazard laukoi pallon tolppaan ottelun 13. peliminuutilla. Atletico sai ottelun 40 minuutilla rangaistuspotkun, jota asettui antamaan Antoine Griezmann. Ranskalainen ei pilkulta erehtynyt ja kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon juuri ennen ensimmäisen puoliajan päätöstä. Aivan puoliajan viimeisillä minuuteilla Atleticolla oli vielä hyvä tilanne kasvattaa johtoaan, kun Koke pääsi kokeilemaan Thibaut Courtoisen torjuntaominaisuuksia. Saul Niguez pääsi vielä jatkopalloon, mutta ei saanut tyhjästä maalista palloa maalia kohti.

Toisella puoliajalla Chelsea jatkoi painostamista ja ottelun 60. peliminuutilla sen kova työ palkittiin. Hazard antoi loistavan keskityspallon ja Morata puski pallon tarkasti taka-alakulmaan. Chelsea jatkoi laadukkaiden paikkojen luomista, joista parhaimmat tulivat Moratalle ja Cesc Fabregasille. Lopulta yliajalla hienon kuvion päätteeksi Marcos Alonso syötti pallon rangaistusalueella maalin eteen, josta Michy Batshuayi teki ottelun 1-2 voittomaalin.

Ottelu oli erittäin viihdyttävä, kuten kahden huippujoukkueen välillä sopi odottaa. Chelseaa on toisinaan moitittu puolustavasta ja hieman tylsästä pelityylistä, mutta keskiviikkona tylsyydestä ei ollut tietoakaan ja joukkue oli erittäin aktiivinen hyökkäyssuuntaan. Erittäin tärkeät vieraspisteet Chelsealle tässä kovassa lohkossa.

”He näyttivät, että he ansaitsevat pelata näitä otteluita” Chelsean manageri Antonio Conte kertoi ottelun jälkeen viitaten Chelsean välivuoteen Mestarien liigassa.

TsSKA Moskova – Manchester United 1-4

Moskovaan matkustanut Manchester United näytti välittömästi, ettei se ole tullut Mestarien liigaan pelleilemään. Ensimmäistä maalia ei tarvinnut odottaa kuin neljä minuuttia. Romelu Lukaku puski Anthony Martialin millimetrin tarkan keskityksen ohi Moskovan maalivahdin Igor Akinfeevin. 18. peliminuutilla United sai rangaistuspotkun, kun Henrikh Mkhitarjan kaadettiin rangaistusalueella. Martial astui laukomaan rangaistuspotkua, eikä siinä erehtynyt. Ottelun 26. minuutilla kaksikko Martial – Lukaku iski jälleen. Jälleen tarkka keskityspallo ranskalaiselta ja Lukaku oli maalin edessä iskemässä pallon verkkoon. David De Gea joutui kertaalleen esittämään paraatipelastuksen vielä puoliajan lopulla, mutta maaliin saakka TsSKA ei palloa saanut. Puoliajalle mentiin Unitedin vahvassa 0-3 johtoasemassa.

Toisella puoliajalla United jatkoi painostamista. Lukakulla oli loistava paikka tehdä hattutemppu, mutta Akinfeev torjui laukauksen. 57. minuutilla Martialilla oli mahdollisuus tehdä illan toinen, mutta jälleen Akinfeeviltä uskomaton torjunta. Jatkopallo tuli Mkhitarjanille, joka teki Unitedin illan neljännen maalin. TsSKA sai hieman lohtua vielä ottelun viimeisellä minuutilla, kun Konstantin Kuchaev siirsi pallon pienestä kulmasta ohi De Gean.

1-4 loppulukemat eivät jättäneet epäselväksi, kumpi joukkue ansaitsi pisteet Moskovasta.

”Aloitimme todella vahvasti ja yllätimme heidät asenteellamme. He eivät näyttäneet niin hyviltä, kuin mitä oikeasti ovat. Ja se johtui meidän hyvyydestämme.” Jose Mourinho kertoi ottelun jälkeen.

Kuva: Alloverpress.fi