Valioliigakauden 2018-2019 topit ja flopit [joukkueet]

Kutkuttavan jännittävä valioliigakausi 2018-2019 pelattiin päätökseen sunnuntaina. Kausi oli mielenkiintoisin vuosiin ja jännitystä riitti monin eri tavoin aina viimeisille kierroksille asti. Manchester City uusi lopulta mestaruutensa, mutta Liverpool tarjosi manchesterilaisseuralle mahtavan vastuksen. Kaksi muuta Mestarien liigan paikkaa menivät lontoolaisseuroille, Chelsealle ja Tottenhamille. Sarjaporrasta alemmas putosivat Cardiff, Fulham sekä Huddersfield.

Topit

1. Manchester City

Top-listan ykkösenä on tottakai mestaruuden toista kertaa perätysten voittanut Manchester City. Manchesterilaisseura jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi. Joukkueen peli oli läpi kauden ihailtavaa katseltavaa, ja vaikka vuoden vaihteessa City koki kolme tappiota (Crystal Palace, Leicester, Newcastle) lyhyen ajan sisään, kokosi se rivinsä loistavasti ja päätti kauden 14 peräkkäiseen voittoon. Ilman Liverpoolin mahtikautta Taivaansiniset olisivat juhlineet mestaruutta jo helmikuussa.

2. Liverpool

Myös tämä oli erittäin helppo valinta. Aivan uskomaton kausi, joka ei saanut ansaitsemaansa lopetusta. Keräsi huimat 97 pistettä, joka on valioliigahistorian kolmanneksi korkein pistemäärä. Vaikka merseysidelaisjoukkue johti sarjaa parhaimmillaan jo yhdeksällä pisteellä, ei mistään sulamisesta voida tällä kertaa puhua. Ansaitsisi päättää kauden Mestarien liigan voittoon.

3. Wolves

Aivan mahtava piristysruiske valioliigakaudelle. Kiusasi TOP-6 joukkueita mielin määrin ja raapi pisteitä kaikilta muilta paitsi Liverpoolilta. Odotukset ja satsaukset kauteen olivat toki kovat, mutta harvoin sarjanousija sijoittuu sarjassa seitsemänneksi. Oli samalla myös ainut nousijajoukkue, joka säilytti sarjapaikkansa.

Flopit

1. Fulham

Mökkiläiset nousivat Valioliigaan viiden vuoden tauon jälkeen ja odotukset olivat korkealla. Rahaa käytettiin viime kesänä yli 100 miljoonaa puntaa ja paperilla joukkueen piti taistella keskikastin sijoituksista. Kaikki meni kuitenkin penkin alle. Fulhamin peli ei lähtenyt missään vaiheessa rullaamaan, eikä kyllä omistajillakaan ollut kärsivällisyyttä managereja kohtaan, sillä joukkue vaihtoi peräti kolmesti valmentajaa kauden aikana. Fulham jäi lopulta peräti 10 pisteen päähän putoamisviivan paremmasta puolesta, päästi sarjan eniten maaleja (81) ja oli surkein vierasjoukkue (5 pistettä). Perinteikäs lontoolaisseura hyvästeli valioliigaviheriöt rumalla 0-4 -kotitappiolla Newcastlea vastaan.

2. Manchester United

Olisi voinut olla myös listan ykkösenä. Sijoittui edellisellä kaudella sarjassa toiseksi ja tavoitteena oli haastaa tosissaan paikallisvastustaja City mestaruustaistossa – toisin kuitenkin kävi. Manchester Unitedin kausi jakautui oikeastaan kolmeen osaan. Surkeaan alkukauteen Jose Mourinhon alaisuudessa, kuherruskuukausiin Ole Gunnar Solskjaerin kanssa sekä umpisurkeaan loppukauteen. Muiden suurseurojen kyntämisen vuoksi manchesterilaisseura taisteli jopa Mestarien liiga paikasta aivan viimeisille kierroksille asti, mutta lopulta sijoittui sarjassa kuudenneksi, josta pitkälti kiittäminen kuherruskuukausia. Paljon tarvitsee tapahtua kesän aikana, jotta ensi kaudella yltää edes samalle sijalle.

3. Huddersfield

Flopeiksi voidaan laskea myös Burnley, Southampton ja jopa Everton, mutta Huddersfield vei tästä nelikosta voiton ja sai ”kunnian” olla tällä listalla. Jo ennen kauden alkua Huddersfieldia pidettiin monissa ennakkokaavailuissa varmana putoajana, joten sinänsä mitään yllättävää ei tapahtunut. Kuitenkin tapa, jolla joukkue putosi, oli suorastaan kammottava. Kauden 38 ottelusta Huddersfield voitti vain kolme ja keräsi yhteensä vaivaiset 16 pistettä, jääden lopulta peräti 20 pistettä putoamisviivasta. Kauden aikana maaleja syntyi vain 22 kappaletta ja maaliero oli ruma, -54. Huddersfield sai nimensä historiankirjoihin yhtenä kaikkien aikojen surkeimmista valioliigajoukkueista.

Ilmaisvetoviikot Betssonilla. Lunasta jopa 100€ ilmaisveto ja 50 ilmaiskierrosta joka viikko!