Advertisement

Valioliigan alkukauden TOP-3 onnistujat – putoajakandidaatti yllättänyt täysin

Valioliigakauta 2020-21 on takana nyt seitsemän ottelukierrosta. Alkukausi on ollut jopa odotetun tasainen, eikä piste-erot kärjessä ja sen tuntumassa ole revenneet ainakaan vielä tässä kohtaa.

Seitsemän ottelukierrosta on toki vielä pieni otanta, mutta osviittaa ollaan saatu siitä, että tällä kaudella taistelu mestaruudesta ja europelipaikoista on tasainen – yksikään joukkue ei ole ollut ylitse muiden.

Listasimme alle kolme joukkuetta, jotka ovat onnistuneet parhaiten alkukauden aikana. Katso ne alta ja kommentoi omat mietteesi Facebook-sivustollamme.

Valioliigan alkukauden TOP-3 onnistujat:

1. Aston Villa

Kaavailin joukkuetta putoajaksi ennen kauden alkua, lähinnä siitä syystä, että joukkue lepäsi liikaa Jack Grealishin harteilla. Mutta mitä vielä? Villa heräsi kuin kreivin aikaan siirtomarkkinoille ja teki loistavia pelaajahankintoja. Emiliano Martinez, Ollie Watkins, Bertrand Traore sekä Ross Barkley toi joukkueeseen laatua ja syvyyttä, joka on myös näkynyt peliotteissa.

Kausi alkoi neljällä upealla voitolla, mutta sittemmin joukkue on ajautunut kahden ottelun tappioputkeen. Siitä huolimatta Villa on alkukauden onnistuja numero yksi.

2. Southampton

Soton on jatkanut siitä, mihin se viime kauden lopulla jäi. Kausi tosin alkoi kahdella peräkkäisellä tappiolla, mutta sen jälkeen Ralph Hasenhuttlin miehistö on voittanut neljä ottelua ja pelannut kerran tasan. Danny Ings on jatkanut maalivirettään ja erikoistilannespesialisti James Ward-Prowse on antanut tuli tukea.

Soton on todella vaikea vastus joukkueelle kuin joukkueelle, ja joukkue tulee taistelemaan jopa europelipaikoista.

3. Leicester

Leicester aloitti viime kauden loistavasti keräten 16 ensimmäisestä ottelustaan 38 pistettä. Sen jälkeen Leicesterin oli tyytyminen 1-1 -kotitasapeliin Norwichia vastaan, josta lähti joukkueen raju alamäki.

Kauden 22:sta viimeisestä ottelustaan Ketut raapivat kasaan vain 24 pistettä ja joukkue suli jo pitkään varmalta näyttäneen Mestarien liiga -paikan viimeisellä kierroksella. Juuri mikään ei tuntunut onnistuvan kauden jälkimmäisellä puoliskolla, eikä se luvannut hyvää uutta kautta silmällä pitäen.

Leicester on kuitenkin herännyt korroksestaan ja pelannut yhtä vahvasti kuin viime kauden alussa. Joukkue majailee tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kaksi, vain pisteen kärjessä olevaa Liverpoolia perässä.

Ellei suurimmat mestarikandidaatit, Liverpool ja Manchester City hiljalleen paranna peliotteitaan, voi Leicester taistella tällä kaudella jopa mestaruudesta.