Valioliigan jälkipelit kierros 10

Valioliigan kymmenes ottelukierros pelattiin päätökseen maanantaina, kun Tottenham ja Manchester City kohtasivat kärkiottelussa. Kärkipään joukkueet jatkoivat vahvoja otteitaan, eikä suuria yllätyksiä nähty. Kierroksen traagisin tapaus sattui lauantaina, kun Leicesterin omistaja Vichai Srivaddhanapraphan helikopteri putosi pian nousun jälkeen. Tapaus vaatii yhteensä viiden ihmisen hengen – mukaanlukien Srivaddhanapraphan.

Tottenham vs Manchester City

Kymmenes ottelukierros paketoitiin maanantai-iltana, kun Tottenham ja Manchester City kohtasivat Wembleyllä. Wembleyllä oli pelattu NFL:ää edellisenä päivänä ja se näkyi – kenttä oli todella huonossa kunnossa.

Manchester City aloitti ottelun todella vahvasti ja siirtyi jo kuudennella peliminuutilla johtoon. Raheem Sterling vei kahteen otteeseen Kieran Trippieriä kuin litran mittaa, ja tarjoili Riyad Mahrezille namupassin maalin eteen, josta algerialainen ei erehtynyt.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Tottenham-hyökkääjä Harry Kanelle avautui oiva tilaisuus tuoda kotijoukkue ottelussa tasoihin, mutta englantilaishyökkääjän painava laukaus painui hiuksenhienosti yli Edersonin vartioiman maalin.

Molemmat joukkueet onnistuivat luomaan avausjakson aikana vielä muutaman hyvän maalipaikan. Tottenhamin paras paikka avautui Moussa Sissokolle, mutta ranskalaisen surkea ratkaisu ylivoimahyökkäyksestä ei muuttanut tilannetta tulostaululla. Cityn kahden maalin karkumatkan puolestaan vesitti Hugo Llorisin hyvä reaktiotorjunta Mahrezin laukaukseen. Puoliajalle edettiin vierasjoukkueen 1-0 -johdossa.

Toisella puoliajalla Spurs pelasi huomattavasti aktiivisempaa jalkapalloa kuin ensimmäisellä jaksolla, City puolestaan nosti hieman jalkaa kaasulta.

Puoliajan alussa City oli siirtyä kahden maalin karkumatkalle, mutta David Silvan namuttelu tyhjästä maalista kostautui ja tukeva kahden maalin etumatka jäi haaveeksi.

Tottenhamin tasoitusmaali oli todella lähellä pelikellon ylittäessä 80. peliminuutin. Tottenham sai riistettyä puolessa kentässä pallon pois Riyad Mahrezilta ja lähti nopeaan vastaiskuun, Dele Allin syöttö tavoitti Erik Lamelan, mutta argentiinalaisen laukaus painui reilusti maalin yli. Lamela oli tilanteessa aivan vapaana ja hänellä olisi ollut aikaa ottaa jopa pallo haltuun ennen laukausta. Lamelan puolustukseksi on kuitenkin todettava, että pallo pomppasi ilkeästi Wembleyn ”perunapellosta” juuri ennen laukausta.

Ottelun loppuhetkillä maaleja ei enää nähty, joten Manchester City jatkaa Valioliigan kärjessä 1-0 -vierasvoiton myötä.

Riyad Mahrezin maali ottelun alussa riitti Manchester Citylle voittoon. Kuva: IBL.se

Kierroksen muut puheenaiheet:

475 minuuttia ~ Niin kauan on kulunut Southamptonin edellisestä valioliigamaalista. Edellinen osuma syntyi syyskuun 17. päivä kotiottelussa Brightonia vastaan. Sen jälkeen joukkue on pelannut peräti viisi ottelua ilman maaleja.

Väärällä sarjatasolla ~ Newcastle ja Huddersfield eivät kuulu Valioliigaan. Kymmenen ottelun jälkeen kummallakin on voittotili vielä avaamatta, eikä kumpikaan tule sitä avaamaan nykyisillä otteilla. Kummankaan joukkueen pelistä ei tällä hetkellä löydy ainuttakaan positiivista asiaa.

Chelsea taistelee mestaruudesta ~ Lontoolaisseura nappasi sunnuntaina vakuuttavan 4-0 -voiton Burnleyn vieraana. Chelsea löi murskalukemat taululle siitäkin huolimatta, että joukkueen ykköstähti Eden Hazard oli loukkaantumisen vuoksi sivussa ottelusta. Maurizio Sarri on saanut joukkueensa pelin lyhyessä ajassa uomiinsa ja lontoolaiset pelaavat tällä kaudella mestaruudesta.

Arsenalin voittoputki päätökseen ~ Pohjoislontoolaisten peräti 11 ottelun voittoputki katkesi sunnuntaina Crystal Palacea vastaan. Palace oli ottelussa jopa parempi joukkue, joten Arsenal voi olla tasapeliin tyytyväinen.

”French connection” ~ Manchester Unitedin ranskalaiskaksikko Paul PogbaAnthony Martial upottivat kahdestaan Evertonin. Kaksikon yhteispeli on todella kaunista katseltavaa ja myös tehoja syntyy. Mihin tämä tutkapari vielä kauden edetessä yltyykään?

26 ~ Kierroksen maalimäärä. Samainen maalimäärä on nyt nähty kolmena ottelukierroksena peräkkäin. Melkoinen tilastoharvinaisuus.