Valioliigan jälkipelit kierros 11

Valioliigan yhdestoista ottelukierros tarjosi rutkasi maaleja. Kymmenessä ottelussa nähtiin yhteensä huimat 34 maalia. Kierroksen pääottelu oli ehdottomasti lauantai-iltana Emiratesilla pelattu Arsenal-Liverpool. Ottelusta kehkeytyi todellinen trilleri, joka oli eittämättä yksi kauden parhaista valioliigaotteluista tähän mennessä.

Arsenal vs Liverpool

Valioliigan kärkiottelusta kehkeytyi juuri sellainen ottelu mitä moni osasi odottaa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti molemmissa päissä, eikä kumpikaan joukkue vetäytynyt puolustuskannalle.

Arsenal tuli otteluun isännän ottein ja hallitsi peliä. Liverpool pääsi puoliajan edetessä otteluun kuitenkin hiljalleen mukaan ja sai toimitettua pallon kertaalleen maaliinkin, mutta Sadio Manen osuma hylätttiin paitsiona. Jälleen kerran olisi VAR-järjestelmälle ollut käyttöä, sillä maali olisi pitänyt hyväksyä.

Avausjaksolla myös Arsenal sai pallon toimitettua kertaalleen maaliin, mutta maali hylättiin niin ikään paitsiona – tällä kertaa tuomio oli täysin oikea. Vauhdikkaasta ja tilanne rikkaasta puoliajasta huolimatta tauolle mentiin jopa hieman yllättäen 0-0 -lukemissa.

Toisella jaksolla Arsenal otti pallonhallinnan entistäkin vahvemmin itselleen ja hallitsi kenttätapahtumia. Kuin varkain Liverpool onnistui joukkueista kuitenkin ensimmäisenä maalinteossa. Arsenal-vahti Bernd Leno torjui pallon hieman huolimattomasti suoraan James Milnerille, joka sai siirtää pelivälineen helposti maaliin.

Liverpoolin maalin jälkeen Arsenal painoi päälle kuin yleinen syyttäjä ja sai palkinnon kovasta yrityksestä 82. peliminuutilla, kun Alexandre Lacazette toi isännät tasoihin tarkalla sijoituksellaan takakulmaan. Enempää maaleja ottelussa ei enää nähty, joten joukkueet joutuivat tyytymään pistejakoon. Liverpool on joukkueista varmasti tyytyväisempi osapuoli lopputulokseen.

Alexandre Lacazetten kauden viides valioliigamaali toi Arsenalille pisteen. Kuva: IBL.se

Kierroksen muut puheenaiheet:

Jättiläinen heräämässä ~ Valioliigan menestynein joukkue Manchester United on pikkuhiljaa nostanut tasoaan ja on kuin varkain nousemassa kohti kärkeä. United on toki sarjassa edelleen seitsemäntenä, mutta joukkue on neljästä viimeisimmästä ottelusta voittanut kolme ja pelannut kerran tasan. Lauantaina joukkue nappasi arvokkaan vierasvoiton alkukauden sensaatiojoukkue Bournemouthista ”Fergie-timella”.

Voittotilit auki ~ Newcastle nappasi kauden avausvoittonsa lauantaina kukistamalla Watfordin kotikentällään lukemin 1-0. Huddersfield teki saman tempun maanantaina, kun joukkue kukisti Fulhamin niin ikään kotikentällään maalein 1-0. Näin ollen jokainen valioliigajoukkue on onnistunut avaamaan voittotilinsä tällä kaudella.

Pysäyttääkö kukaan Cityä? ~ Manchester City on jatkamassa siitä mihin viime kaudella jäi. Sunnuntaina manchesterilaiset jyräsi Southamptonin maan rakoon lukemin 6-1. 11 ottelun jälkeen Cityn maaliero on pöyristyttävä, 33-4! Mestaruusjuna puksuttaa..

Felipe Anderson näpäytti ~ West Hamin manageri Manuel Pellegrini kritisoi brasilialaislaiturin alkukauden otteita viime viikolla julkisesti. Anderson hiljensi kertalaakista Pellegrinin ja pelasi lauantaina West Ham-uransa parhaan ottelun ja teki siinä samalla kaksi maaliakin, joista toinen oli ottelun voittomaali.

Leicesterille tunteikas voitto ~ Leicester pelasi ensimmäisen ottelunsa sitten omistajansa kuoleman jälkeen. Tunteet nousivat pintaan moneen otteeseen – ennen ottelua pidetyssä hiljaisessa hetkessä, Demarai Grayn tehtyä ottelun voittomaalin sekä ottelun jälkeen. Surullisia, mutta samalla hienoja hetkiä.

Yhdennentoista ottelukierroksen tulokset:

Bournemouth-Manchester United 1-2 (B: Wilson MU: Martial, Rashford)

Cardiff-Leicester 0-1 (Gray)

Everton-Brighton 3-1 (E: Richarlison x2, Coleman B: Dunk)

Newcastle-Watford 1-0 (Perez)

West Ham-Burnley 4-2 (WH: Anderson x2, Arnautovic, Chicharito B: Gudmundsson, Wood)

Arsenal-Liverpool 1-1 (A: Lacazette L: Milner)

Wolves-Tottenham 2-3 (W: Neves, Gimenez T: Lamela, Lucas, Kane)

Manchester City-Southampton 6-1 (MC: Sterling x2, Aguero, D.Silva, Sane, Oma maali [Hoedt] S: Ings)

Chelsea-Crystal Palace 3-1 (C: Morata x2, Pedro CP: Townsend)

Huddersfield-Fulham 1-0 (Oma maali [Fosu-Mensah])