Valioliigan jälkipelit kierros 12

Valioliiga on kuluvalla kaudella tarjonnut huiman määrän maaleja. Kahdennellatoista kierroksella maaleja syntyi ”vain” 19, mutta mukaan mahtui erittäin mielenkiintoisia otteluita. Kierroksen ehdoton helmi oli sunnuntaina pelattu Manchesterin derby. Joukkueiden ottelut eivät tavanomaisesti jätä kannattajia kylmäksi, eikä tämä kierros tehnyt poikkeusta. Tuloksellisesti kierros ei tarjonnut suuria yllätyksiä. Suurimmat yllätykset olivat Cardiffin voitto Brightonista ja Newcastlen voitto Bournemouthista.

Manchesterin derby

Manchester City sai kunnian isännöidä kauden ensimmäistä paikallisottelua Etihadilla. Kotijoukkue lähti otteluun suurena ennakkosuosikkina. City on pelannut ilmiömäisen kauden toistaiseksi ja Unitedilla on puolestaan ollut kaudella hieman haastavampaa.

Manchester City aloitti ottelun erittäin vahvasti ja pakotti Unitedin välittömästi puolustuskannalle. Ensimmäistä maalia ei jouduttu odottamaan kovin pitkään, sillä David Silva vei kotijoukkueen 1-0 johtoon jo ottelun 12. minuutilla. Puoliaika jatkui pääosin kotijoukkueen hallinnassa pientä Unitedin hyvää jaksoa lukuun ottamatta. Tuon viiden minuutin aikana United sai luotua muutaman puolittaisen maalintekopaikan, muttei mitään kovin vaarallista. Tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla ottelun käsikirjoitus jatkui samanlaisena. City hyökkäsi ja United puolusti. Sergio Agüero vei jäätävällä pommilla kotijoukkueen 2-0 johtoon 48. minuutilla. Tässä vaiheessa Unitedin kannalta alkoi näyttämään jo melko pahalta. Vieraiden hyökkäyspelaaminen oli todella olematonta. 57. minuutilla Romelu Lukaku kaadettiin rangaistusalueella Edersonin toimesta ja tuloksena oli rangaistuspotku. Anthony Martial ei jättänyt mahdollisuuttaan käyttämättä ja United pääsi näin kuin varkain takaisin otteluun.

Kotijoukkue ei kuitenkaan antanut Unitedille hirveästi mahdollisuuksia lisäosumiin ja iski itse lopullisen niitin 86. minuutilla Ilkay Gündoganin toimesta. City piti ensimmäisessä derbyssä pintansa ja otti vakuuttavan voiton 3-1 numeroin.

Kierroksen muut puheenaiheet:

Kärkijoukkueiden taso – Valioliiga on tällä kaudella ollut siinäkin mielessä uskomaton, että kärkiviisikosta vain Arsenal ja Tottenham ovat hävinneet otteluita. Arsenal kahdesti ja Tottenham kolme kertaa. Kolmen kärki jatkaa edelleen ilman ensimmäistäkään tappiota. Pian alkavat todelliset härkäviikot, kun vuosi lähenee loppuaan. Viimeistään tässä vaiheessa voisi olettaa, myös näiden joukkueiden ottavan tappiota tililleen, mutta nähtäväksi jää.

Voittojen myötä kasvava itseluottamus – Voitot todistetusti kasvattavat itseluottamusta. Newcastle on tästä erinomainen esimerkki. Joukkue on ajoittain pelannut hyvin, mutta kauden alku on ollut vaikea. Ensimmäinen voitto tuli vasta toissa kierroksella, kun Newcastle kaatoi kotikentällään Watfordin. Watford on pelannut hyvän kauden alun ja joukkuetta pidetään yhtenä alkukauden suurista yllättäjistä.

Kuva: IBL.se

Tällä kierroksella Newcastle otti jo toisen perättäisen voiton, kun se kaatoi toisen alkukauden suuryllättäjän Bournemouthin. Tällä kertaa 2-1 numeroilla, mutta yhä omalla kotikentällään. Kahden voiton myötä joukkue onkin noussut ryminällä sarjan viimeiseltä sijalta aina sijalle 16 saakka.

Ottelukierroksen tulokset:

Cardiff City vs Brighton 2-1 (C: Callum Paterson, Sol Bamba; B: Lewis Dunk)

Huddersfield vs West Ham 1-1 (H: Alex Pritchard; WH: Felipe Anderson)

Leicester City vs Burnley 0-0

Newcastle – Bournemouth 2-1 (N: Salomon Rondon x 2; B: Jefferson Lerma)

Southampton vs Watford 1-1 (S: Manolo Cabbiadini; W: Jose Holebas)

Crystal Palace vs Tottenham 0-1 (T: Juan Foyth)

Liverpool vs Fulham 2-0 (L: Mohamed Salah, X. Shaqiri)

Chelsea vs Everton 0-0

Arsenal vs Wolverhampton 1-1 (A: Henrikh Mkhitaryan; W: Ivan Cavaleiro)

Manchester City vs Manchester United 3-1 (MC: David Silva, Sergio Agüero, Ilkay Gündogan; MU: Anthony Martial)