Advertisement

Valioliigan jälkipelit kierros 13

Valioliigassa palattiin vajaan kahden viikon maaottelutauon jälkeen tositoimiin viikonloppuna. 13 ottelukierros tarjosi jälleen maaleja runsaasti, sillä kymmenessä pelissä verkko heilui peräti 27 kertaa. Kierros ei liiemmin yllätyksiä tarjonnut. Voitosta voittoon marssineet kärkijoukkueet jatkoivat vakuuttavilla esityksillä voittokulkuaan.

Tottenham vs Chelsea

Kierroksen helmi pelattiin Wembleyllä, jossa Tottenham sai Lontoon paikalliskamppailuun vieraakseen Chelsean. Ottelun lähtökohdat olivat mehukkaat, sillä joukkueet löytyivät sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta, 3 ja 4. Molemmat myös tarvitsivat ottelusta voiton pysyäkseen mukana mestaruustaistossa mukana.

Tottenham aloitti ottelun todella vahvasti. Peliä ei ollut ehtinyt kulua kuin hieman vajaat kahdeksan minuuttia, kun Dele Alli puski kotijoukkueen ottelussa johtoon.

Vain hetkeä myöhemmin Heung-Min Sonille avautui kaksi huippupaikkaa muutaman minuutin sisällä, mutta eteläkorealainen ei onnistunut lisäämään Tottenhamin johtolukemia.

Tottenham jatkoi kuitenkin raivoisaa myllytystä ja lopulta se myös tuotti tulosta. Harry Kanen kaukolaukaus yllätti täysin Chelsea-vahti Kepan, joka seurasi vain katseellaan pallon liitoa maaliverkon perukoille.

Avausjakso oli täydellistä Tottenhamin hallintaa, mutta toisella puoliajalla Chelsea pääsi näennäisesti peliin mukaan.

Vierasjoukkue aloitti toisen puolikkaan vahvasti, mutta kolmannesta maalista vastasi kuitenkin kotijoukkue. ”Kun et itse tee, kaveri tekee” kuvastaa melko hyvin kolmannen maalin syntyä. Chelsean laitahyökkääjä Willian missasi tuhannen taalan paikan vain hetkeä ennen Sonin viimeistelemää huimaa soolomaalia. Viimeistään tässä kohtaa napsahti Chelsean selkäranka ja peli oli ohi.

Vierasjoukkue sai ottelun lopussa vielä hieman lohtua, kun ranskalaishyökkääjä Olivier Giroud puski Chelsean kahden maalin päähän. Kiri alkoi kuitenkin aivan liian myöhään, eikä ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä.

Tottenham nousi 3-1 -voiton myötä sarjataulukossa Chelsean ohi kolmanneksi. Eroa sarjan kärjessä pyyhältävään Manchester Cityyn on viisi pistettä.

Chelsea-manageri Maurizio Sarri pettyi joukkueensa peliesitykseen. Kuva: IBL.se

Kierroksen muut puheenaiheet:

Kärkikaksikko jatkaa vakuuttavasti ~ Manchester Cityä ja Liverpoolia ei tunnu pysäyttävän tällä hetkellä mikään. Molemmat joukkueet nappasivat jälleen murskavoitot vaikeilta vieraskentiltä. Kumpikaan joukkueista ei ole hävinnyt Valioliigassa vielä ainuttakaan ottelua, eikä tappioita nykyisillä peliesityksillä ole tulossakaan.

Mitä ihmettä? ~ Newcastle ja Huddersfield olivat kymmenen ottelukierroksen jälkeen sarjan hännillä ja kummallakin oli voittotili vielä avaamatta. Kolme kierrosta myöhemmin Newcastle liitää kolmen ottelun voittoputkessa ja on noussut sarjassa jo sijalle 13. Huddersfield on voittanut kolmesta pelistään kaksi ja noussut sarjataulukon sijalle 15.

Ranieri palautti Fulhamin voittokantaan ~ Leicesterin sensaatiomaisesti valioliigamestariksi kaudella 2015-2016 johdattanut Claudio Ranieri palasi voitokkaasti Valioliigaan. Fulhamin manageriksi maaottelutauon aikana nimitetty Ranieri johdatti joukkueensa 3-2 -voittoon Southamptonia vastaan. Fulham oli voittanut Valioliigassa viimeksi elokuussa.

Ottelukierroksen tulokset:

Brighton-Leicester 1-1 (B: Murray L: Vardy)

Everton-Cardiff 1-0 (Sigurdsson)

Fulham-Southampton 3-2 (F: Mitrovic x2, Schurrle S: Armstrong x2)

Manchester United-Crystal Palace 0-0

Watford-Liverpool 0-3 (Salah, Alexander-Arnold, Firmino)

West Ham-Manchester City 0-4 (Sane x2, D.Silva, Sterling)

Tottenham-Chelsea 3-1 (T: Alli, Kane, Son C: Giroud)

Bournemouth-Arsenal 1-2 (B: King A: Aubameyang, oma maali (Lerma))

Wolves-Huddersfield 0-2 (Mooy x2)

Burnley-Newcastle 1-2 (B: Vokes N: Clark, oma maali (Mee))