Valioliigan jälkipelit kierros 15

Valioliigassa pelattiin pitkästä aikaa arkipelikierros. Juuri päättyneellä 15 kierroksella nähtiin muutamia erittäin mielenkiintoisia otteluita. Tuloksellisesti suuret jatkavat edelleen dominointia sarjan kärjessä, mutta Wolverhampton otti ilmiömäisen kotivoiton Chelseasta. Kierroksella nähtiin kaikkiaan 33 maalia, joista top-viisi koostetta tulossa hieman myöhemmin.

Brighton vs Crystal Palace

Tässä otteluparissa nähtiin jälleen yksi omalla tapaa mielenkiintoinen derby. Etelä-Lontoosta tuleva Palace matkusti etelä-Englantiin Brightonin vieraaksi. Vaikka joukkueet eivät pelaakaan samalla paikkakunnalla, ovat nämä joukkuetta olleet verivihollisia jo iät ja ajat.

Ottelun 23. minuutilla kotijoukkueen Jose Izquierdo taisteli Palacen rangaistusalueella kovaa ja sai palkinnoksi joukkueelleen rangaistuspotkun. Joskin rangaistuspotkutuomio oli ottelun erotuomarilta Kevin Friendiltä vähintäänkin kyseenalainen. Rangaistuspotkua asteli ampumaan Palaceakin urallaan edustanut Glenn Murray, joka ei tilanteesta erehtynyt.

Kolme minuuttia myöhemmin tapahtui jälleen. James Tomkins kaatoi Murrayn rangaistusalueella. Tilanteesta syntyi melkoinen kalabaliikki, jonka seurauksena kotijoukkueen Shane Duffy ajettiin ulos suoralla punaisella kortilla. Duffyn vintti pimeni tilanteessa täysin ja pelaaja puski päällään Palacen pelaajaa kasvoihin aivan tuomarin edessä. Tomkins selvisi Murrayn kaatamisesta säikähdyksellä, mutta pitkäaikainen ei joukkueen ilo ollut. Tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta Leon Balogun laukoi kotijoukkueen jo 2-0 johtoon. Maalin pelaaja teki ensimmäisellä kosketuksellaan, sillä hänet vaihdettiin kentälle vain muutama sekuntti aiemmin.

Kuva: IBL.se

Florin Andone vaihdettiin kentälle 35. minuutin kohdalla Murrayn tilalle ja mies kiitti vastuusta iskien isännät 3-0 taukojohtoon ensimmäisen puoliajan lisäajan viimeisillä hetkillä.

Toisella puoliajalla Palace pyrki pääsemään otteluun takaisin mukaan, mutta tehtävä osoittautui erittäin vaikeaksi. Luka Milivojevic toi vieraille hieman lohtua rangaistuspotkusta tulleella osumallaan ottelun 81. minuutilla, mutta pisteet täysin ansaitusti isännille maalein 3-1.

Manchester United vs Arsenal

Keskiviikkona nähtiin kierroksen ehdoton helmi, kun Arsenal matkusta Old Traffordille Manchester Unitedin vieraaksi. Otteluista muodostuikin jälleen todellinen trilleri. Isännät aloittivat ottelun erittäin vahvasti ja prässäsivät korkealta hyvin aggressiivisesti. Vierailijoilla kesti viisi minuuttia, ennen kuin he pääsivät ensimmäisen kerran kunnolla Unitedin puolustusalueelle.

Tästä huolimatta vieraat tekivät ottelussa ensimmäisen maalin. Shkodran Mustafi iski vieraat 0-1 johtoon David de Gean suosiollisella avustuksella. Pallo saatiin siivottua pois Unitedin maaliviivalta, mutta pallo oli jo ehtinyt käymään kokonaan maalin sisällä. Tilanteessa pallo lipsui luvattoman helposti United-vahdin käsien yli maaliin.

Kovin kauaa ei Unitedin tarvinnut jahdata tasoitusta. Marcos Rojo ampui hyvän vapaapotkun, jonka Bernd Leno torjui loistavasti. Ander Herrera ehti jatkopalloon ensimmäisenä ja syötti sen maalin eteen nousseelle Anthony Martialille, joka ei tilanteesta erehtynyt. Herrera oli tosin tilanteessa paitsiossa, mutta tuo jäi erotuomaristolta huomaamatta. Tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Toisella puoliajalla United aloitti jälleen erittäin väkevästi, mutta vieraat kestivät. Arsenal pääsi puoliajan edetessä paremmin peliin mukaan ja sai lopulta hallinnan itselleen. Alexandre Lacazette vei vieraan 1-2 johtoon 68. minuutilla. Maali tosin merkittiin Rojon omaksi maaliksi.

Maalia seuranneesta aloituksesta pallo päätyi Arsenalin puolustuksen haparoidessa Jesse Lingardille, joka tasoitti ottelun 2-2. Arsenal oli huomattavasti lähempänä ottelun voittoa tasoituksen jälkeen, mutta De Gea torjui erinomaisesti kaksi Pierre-Emerick Aubameyangin loistavaa yritystä.

Ottelussa ei nähty enempää maaleja, joten pisteet jaettiin tasan 2-2 tuloksella. Ottelu oli kaikkiaan hyvin kummallinen, mutta sitäkin viihdyttävämpi. Mikäli United pystyy jatkossa pelamaan samalla tavalla, kuin Arsenalia vastaan, heidän jatko sarjassa näyttää huomattavasti valoisammalta.

Muut puheenaiheet:

Wolverhamptonin tilanne näyttää jälleen valoisammalta – Kotijoukkue kaivoi tärkeät pisteet Molineuxilta Chelseaa vastaan. 2-1 voitto oli loistava osoitus joukkueen kyvykkyydestä. Chelsea kärsi samalla kauden toisen tappionsa ja putosi näin sarjataulukossa sijalle 4.

Southamptonille uusi käskijä – Southampton palkkasi keskiviikkona uuden managerin pois potkitun Mark Hughesin tilalle. RB Leipzigissa hyvää työtä aiemmin tehnyt Ralph Hasenhüttl on hyvin mielenkiintoinen nimi managerimarkkinoilla. Hasenhüttl ei ollut vielä penkin takana joukkueen hävittyä vieraskentällä Tottenhamille 3-1.