Valioliigan jälkipelit kierros 3

Valioliigaa ei turhaan sanota maailman kovimmaksi sarjaksi. Kyseessä on sarja, jossa voi sattua aivan mitä tahansa tulosten puolesta. Tällä kierroksella nähtiin jälleen viihdyttäviä otteluita ja pari yllätystäkin mahtui joukkoon. Kierroksen suurimmasta pommista vastasi ehdottomasti Wolverhampton, joka pystyi varastamaan hallitsevalta mestarilta Manchester Cityltä pisteen omalla kotikentällään. Kierroksen päätti loistava Manchester Unitedin ja Tottenhamin kohtaaminen Old Traffordilla maanantai-iltana.

Wolverhampton vs Manchester City

Kotijoukkue näytti, että myös ennakkoluulottomalla hyökkäyspelaamisella voidaan aiheuttaa ongelmia Manchester Citylle. Siinä missä Cityn vastustajat normaalisti parkkeeraavat bussin rangaistusalueelle, Wolverhampton lähti hyökkäämään. Cityn vahvuus on kuitenkin niin kovaa, ettei Wolverhampton pystynyt pitämään palloa itsellään kovinkaan suurella prosentilla. Se oli kuitenkin erittäin terävä lähes kaikissa hyökkäyksissä aina laukaukseen saakka. Wolverhamptonin hieman tehokkaammalla viimeistelyllä City olisi kärsinyt tappion kotijoukkueen käsittelyssä.

Wolverhampton meni 1-0 johtoon 57. minuutin kohdalla Willi Bolyn maalilla. Tilanne oli kaikin puolin hyvin sekava ja tilannetta saattoi edeltää paitsio. Lisäksi pallo meni maaliin Bolyn käden kautta, mutta saattoi sitä ennen osua myös pelaajan päähän. Kaikesta epäselvyydestään huolimatta maali hyväksyttiin.

City tasoitta Aymeric Laporten puskulla 12. minuuttia myöhemmin ja pisteet jaettiin siten 1-1 tasatuloksella.

Fulham vs Burnley

Kesällä suuresti vahvistunut sarjanousija pääsi vihdoin voittojen makuun Valioliigassa. Kahdesta ensimmäisestä ottelusta on tullut molemmista tappio, vaikka parhaimmillaan joukkue on noissakin otteluissa pelannut erinomaisesti. Joukkueen sankariksi nousi Aleksandar Mitrovic kahdella osumallaan. Burnleyn kausi ei ole lähtenyt Valioliigassa käyntiin kovinkaan hyvin. Takana on kolmesta ottelusta nyt kaksi tappiota ja yksi tasapeli.

Jean Michael Seri vei kotijoukkueen johtoon jo kolmannella peliminuutilla. Burnleyn Jeff Hendrick toi vierailijat kuitenkin jo 10. minuutin kohdalla tasoihin. Sitten alkoi Mitrovic-show. Serbialainen teki ensin 2-1 osuman ottelun 36. minuutilla ja kaksi minuuttia myöhemmin jo illan toisen osumansa. James Tarkowski toi vierailijat vielä maalin päähän hieman ennen puoliaikaa. Tauolle mentiin Fulhamin 3-2 johdossa.

Toisen puoliajan ainoasta osumasta vastasi kesällä seuraan hankittu Andre Schürrle, joka niittasi loppunumeroiksi 4-2 ottelun 83. minuutilla. Kaikista Fulhamin maaleista vastasi kesällä hankitut pelaajat. Joskin Mitrovic vietti viime kauden lopun lainalla joukkueessa.

IBL.se

Manchester United vs Tottenham

Manchester Unitedin kotikenttä Old Trafford on ollut Tottenhamille hankala paikka vierailla. Se on eniten otteluita kyseisellä stadionilla hävinnyt joukkue. Joukkueen managerin Mauricio Pochettinon aikana joukkue ei ollut onnistunut voittamaan Unitedia heidän kotonaan vielä kertaakaan.

United sai otteluun hyvän alun ja onnistuivat luomaan hyvän maalintekotilanteen jo ensimmäisellä minuutilla. Fred ei kuitenkaan saanut palloa ohi Hugo Llorisin. Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueelta muutenkin hyvää pelaamista ja mahdollisesti kauden parasta toistaiseksi.

Toisella puoliajalla alkoi kuitenkin vierailijoiden näytös. Kun toista puoliaikaa oli pelattu vain viisi minuuttia, kun Harry Kane iski joukkueensa ensimmäisen maalin. Tarkka pusku yllätti David De Gean tilanteessa täysin. Kaksi minuuttia myöhemmin Lucas Moura vei vierailijat jo kahden maalin karkumatkalle. Moura viimeisteli vielä loppunumeroiksi 0-3 kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa.

Kierroksen muut puheenaiheet

Arsenal sai vihdoin kauden ensimmäisen voittonsa, kun West Ham kaatui Emiratesilla maalein 3-1. Arsenalin tähtihyökkääjä Pierre Emerick-Aubameyang on edelleen ilman maaleja tämän kauden Valioliigassa.

Evertonin Richarlison näytti tällä kierroksella hieman pimeämpää puoltansa ottaen typerän suoran punaisen kortin, puskiessaan päällä Bournemouthin pelaajaa kasvoihin. Evertonin Michael Keanen ottelu oli hyvin kaksijakoinen. Toppari vei joukkueensa 0-2 johtoon, mutta mursi lisäajalla kallonsa yhteentörmäyksessä joukkuetoveri Idrissa Gueyen kanssa.

Liverpool johtaa sarjaa puhtaalla pelillä. Joukkue ei ole kolmessa ottelussa päästänyt toistaiseksi maaliakaan, joka tekee joukkueesta todella vahvan mestarikandidaatin tässä vaiheessa kautta.

Ottelukierroksen tulokset

Wolverhampton – Manchester City 1-1 (1-0 Willy Boly 57′, 1-1 Aymeric Laporte 69′)

Arsenal – West Ham 3-1 (0-1 Marko Arnautovic 25′, 1-1 Nacho Monreal 30, 2-1 Issa Diop 70′ og, 3-1 Danny Welbeck 90+2′)

Bournemouth – Everton 2-2 (0-1 Theo Walcott 56′, 0-2 Michael Keane 66′, 1-2 Joshua King 75′ pen, 2-2 Nathan Aka 79′)

Huddersfield – Cardiff City 0-0

Southampton – Leicester 1-2 (1-0 Ryan Bertrand 52′, 1-1 Demarai Gray 56′, 1-2 Harry Maguire 90+2′)

Liverpool – Brighton 1-0 (1-0 Mohamed Salah 23′)

Watford – Crystal Palace 2-1 (1-0 Roberto Pereyra 53′, 2-0 Jose Holebas 71′, 2-1 Wilfried Zaha 78′)

Fulham – Burnley 4-2 (1-0 Jean Michael Seri 3′ 1-1 Jeff Hendricks 10′, 2-1 Aleksandar Mitrovic 36′, 3-1 Mitrovic 38′, 3-2 James Tarkowski 41′, 4-2 Andre Schürrle 83′)

Newcastle – Chelsea 1-2 (0-1 Eden Hazard 76′ pen, 1-1 Joselu 83′, 1-2 DeAndre Yedlin 87′ og)