Valioliigan jälkipelit kierros 4

Valioliigan neljäs ja viimeinen kierros ennen syksyn ensimmäistä maaottelutaukoa tarjosi jälleen mielenkiintoisia otteluita. Mukaan mahtui muutama yllättäväkin tulos. Watford on ollut kauden todellinen yllättäjäjoukkue toistaiseksi. Vastaavasti West Hamin tarpominen alkaa olla jo huolestuttavan oloista, kun huomioi satsaukset, jolla joukkue kauteen lähti. Liverpoolin Sadio Mane on ollut kauden alusta lähtien erittäin tehokas. Neljällä ensimmäisellä kierroksella senegalilainen on tehnyt yhteensä neljä maalia ja jakaa maalipörssin ykköstilan Fulhamin Aleksandar Mitrovicin kanssa.

West Ham vs Wolverhampton

West Ham isännöi lauantaina sarjanousija Wolverhamptonia. Kotijoukkue oli ennen ottelua hävinnyt kaikki kauden kolme edellistä otteluaan ja nyt sillä oli todellinen tarve voittaa. Vierailijat aloittivat ottelun kuitenkin erittäin vahvasti ja West Ham näytti hieman jääneen telineisiin. Kotijoukkue ei tuntunut ensimmäisellä puoliajalla saavan omaa peliään millään toimimaan ja Wolves hallitsi ottelua vahvasti. Maaleja se ei kuitenkaan saanut aikaiseksi ja tauolle mentiin West Hamin onneksi 0-0 tasalukemissa.

Toisella puoliajalla West Hamin peli parani hieman. Wolvesin maalilta löytyi kuitenkin portugalinen muuri nimeltään Rui Patricio. Sekä Marko Arnautovic että Michail Antonio pääsivät hyvään maalintekopaikkaan, mutta Patricio ei ollut ohitettavissa. Adama Traore ratkaisi ottelun vierailijoille lisäajalla tarkalla laukauksella etualakulmaan. 0-1 tappio jätti West Hamille paljon jossiteltavaa ja joukkue jatkaa sarjassa edelleen ilman pisteitä.

Watford vs Tottenham

Watford tarjosi tämän kierroksen suurimman yllätyksen, kun se kaatoi kotikentällään Tottenhamin 2-1. Ottelun jokaisesta maalista vastasi lisäksi kotijoukkueen pelaaja. Ensimmäinen puoliaika oli maalipaikkojen suhteen suhteellisen tasaista tekemistä. Puoliajan paras maalintekopaikka tuli vierailijoiden Dele Allille, joka ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa.

Toisella puoliajalla tapahtui sitten ensimmäisenkin puolesta. Vieraat menivät ottelussa johtoon, kun Lucas Mouran kääntö maalille kimposi Abdoulaye Doucouresta Watfordin maaliin. Kotijoukkueen kulttihyökkääjä Troy Deeney toi joukkueensa tasoihin 69. minuutin kohdalla tarkalla puskumaalillaan. Maali syntyi Jose Holebasin antamasta vapaapotkusta. Loppunumerot 2-1 sinetöi kulmapotkusta Graig Cathcart. Myös tämän erikoistilanteen tarjoili Holebas, joka saalisti ottelussa näin kaksi maalisyöttöä.

Kuva: IBL.se

Kierroksen muut puheenaiheet:

Manchester United otti managerinsa Jose Mourinhon kannalta erittäin tärkeä vierasvoiton Burnleystä. Joukkueen kausi on ollut haastava ja voitto tuli ehdottomasti tarpeeseen sekä managerille että pelaajille. Joukkue on nyt neljästä ottelusta saanut kaksi voittoa ja kaksi peleistä on päättynyt tappioon.

Liverpoolin maalivahti Alisson Becker teki ottelussa Leicesteriä karmaisevan virheen, joka johti lopulta kotijoukkueen maaliin. Alisson kertoi ottelun jälkeen olleensa erittäin vihainen tekemästään virheestä. Virhe ei kuitenkaan maksanut Liverpoolille pisteitä, mutta kauden alusta kestänyt nolla putki meni rikki.

Fulhamin Aleksandar Mitrovic jatkaa edelleen erinomaisia otteitaan. Serbian maajoukkuehyökkääjä on tehnyt neljässä ottelussa neljä maalia ja jakaa maalipörssin kärkipaikan yhdessä Liverpoolin Sadio Manen kanssa. Mitrovicin ura on lähtenyt Fulhamissa todelliseen lentoon. Viime kauden lopun hyökkääjä vietti seurassa lainalla ja Mestaruussarjassa maalitehokkuus oli hyvää luokkaa.

Ottelukierroksen tulokset:

Leicester – Liverpool 1-2 (0-1 Sadio Mane 10′, 0-2 Robert Firmino 45′, 1-2 Rachid Gehezzal 63′)

Everton – Huddersfield 1-1 (0-1 Philip Billing 34′, 1-1 Dominic Calvert-Lewin 36′)

West Ham – Wolverhampton 0-1 (0-1 Adama Traore 90+3′)

Crystal Palace – Southampton 0-2 (0-1 Danny Ings 47′, 0-2 Pierre-Emile Højbjerg 90+2′)

Chelsea – Bournemouth 2-0 (1-0 Pedro 72′, 2-0 Eden Hazard 85′)

Brighton – Fulham 2-2 (0-1 Andre Schürze 43′, 0-2 Aleksandar Mitrovic 62′, 1-2 Glenn Murray 67′, 2-2 Murray 84′ pen)

Manchester City – Newcastle 2-1 (1-0 Raheem Sterling 8′, 1-1 DeAndre Yedlin 30′, 2-1 Kyle Walker 52′)

Cardiff City – Arsenal 2-3 (0-1 Shkodran Mustafi 11′, 1-1 Victor Camarasa 45+2′ 1-2 Pierre-Emerick Aubameyang 62′ 2-2 Danny Ward 70′, 2-3 Aleksander Lacazette 81′)

Watford – Tottenham 2-1 (0-1 Abdoulaye Doucoure 53′ og, 1-1 Troy Deeney 69′, 2-1 Graig Cathcart 76′)

Burnley – Manchester United 0-2 (0-1 Romelu Lukaku 27′, 0-2 Lukaku 44′)