Valioliigan jälkipelit kierros 5

Valioliigan viidennellä ottelukierroksella nähtiin jälleen huikeita otteluita. Kovin järisyttäviä yllätyksiä kierros ei tällä kertaa tarjonnut, jollei Manchester Unitedin voittoa Watfordista pidetä sellaisena tai West Hamin vierasvoittoa Evertonista. Suosikit pitivät pintansa ja sarja on yhä erittäin tasainen. Liverpool ja Chelsea jatkavat sarjassa ainoina joukkueina, jotka ovat voittaneet kaikki viisi peliään.

Tottenham vs Liverpool

Liverpool pelasi erinomaisesti Tottenhamia vastaan ja oli ajoittain jopa ylivoimainen. Tottenhamin kapea pelaajamateriaali alkaa näkymään jo tässä vaiheessa kautta, mikä ei ole hyvä merkki Mauricio Pochettinolle sekä seuran kannattajille. Liverpool otti ottelun hallintaansa jo ensimmäisistä minuuteista lähtien. Liverpool siirsi pallon ensimmäisen kerran Tottenhamin verkkoon jo neljän minuutin kohdalla, mutta maali tuomittiin paitsioksi. Georginio Wijnaldum puski Liverpoolin 0-1 johtoon ottelun 39. minuutilla. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Toisella puoliajalla Roberto Firmino vei vieraat jo 0-2 johtoon 55. minuutin kohdalla. Maalin arkkitehtinä toimi Sadio Mane, joka murtautui väkevästi Tottenhamin rangaistusalueelle ja sai pelattua pallon Firmonille Tottenhamin puolustajan Jan Verthongenin suosiollisella avustuksella. Ottelun lisäajalla Erik Lamela kavensi loppunumeroiksi 1-2, joten Lamelan maali jäi lopulta laihaksi lohduksi kotijoukkueelle. Tappion myötä Tottenham on hävinnyt nyt kaksi ottelua putkeen, joka ei varmasti lämmitä Tottenhamin kannattajien mieliä.

Everton vs West Ham

West Hamin kauden alku on ollut erittäin tuskainen. Neljästä ensimmäisestä ottelusta jokainen on päättynyt joukkueen tappioon. Vastaavasti Everton oli yhä ilman tappioita, joskin voittoja sillä oli vain yksi. Vieraat saivat otteluun kuitenkin hyvän startin, sillä Andriy Yarmolenko vei vieraat johtoon 11. minuutin kohdalla. Tilannetta edelsi Marko Arnautovicin loistava pelaaminen ja itävaltalainen nappasikin itselleen Yarmolenkon maalista syötön. 31. minuutin kohdalla Yarmolenko iski toistamiseen. Tällä kertaa tarkka laukaus ohi Jordan Picfordin rangaistusalueen rajalta oli erittäin kaunista katsottavaa. Everton sai kavennettua taukolukemiksi ensimmäisen puoliajan toisella lisäminuutilla 1-2, kun Gylfi Sigurdsson puski pallon voimalla ohi Lukasz Fabianskin.

Kuva: IBL.se

Toisella puoliajalla vieraat iskivät lopullisen niitin kamppailulle 61. minuutilla. Maalintekijänä toimi joukkueen tähtipelaajaa Arnautovic. Loistavan syötön maaliin antoi Pedro Obiang. West Hamille vihdoin kauden ensimmäinen voitto ja samalla he nousivat sarjataulukossa kohisten sijalta 20. sijalle 16.

Southampton vs Brighton

Eteläenglantilaiset Southampton ja Brighton kohtasivat St.Mary’s:lla. Ottelu oli molemmille joukkueille tärkeä, sillä kausi on kummaltakin lähtenyt käyntiin vaihtelevalla menestyksellä. Molemmilla joukkueilla on saldona neljä pistettä. Southampton otti hallinnan ensimmäisellä puoliajalla. Kotijoukkue onnistui luomaan hyviä maalintekopaikkoja ja onnistuikin kertaalleen myös maalinteossa. Pierre-Emile Hojbjerg iski kammottavalla pommilla pallon ohi Mat Ryanin. Tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla kotijoukkue meni 65. minuutin kohdalla 2-0 johtoon. Maalintekijänä kunnostautui kesällä Liverpoolista siirtynyt Danny Ings, joka iski osumansa rangaistuspotkusta. Kaksi minuuttia myöhemmin vierailijoiden Shane Duffy puski 2-1 kavennuksen ja ottelu heräsi uudestaan eloon. Kavennuksen jälkeen Brighton lähti hakemaan tasoitusta todella kovalla intensiteetillä ja se vyörytti jatkuvasti vaarallisia hyökkäyksiä kohti Southamptonin maalia. Kova työ tuotti hedelmää ottelun lisäajan ensimmäisellä minuutilla, kun Glenn Murray iski tasoitus osuman rangaistuspotkusta. Tämän jälkeen Southampton sai vielä hyvältä etäisyydeltä vapaapotkun, mutta Ryan teki paraatipelastuksen tilanteessa. Erittäin viihdyttävä ottelu päättyi lopulta tasan 2-2.

Kierroksen muut puheenaiheet:

Mesut Özil onnistui maalinteossaan uransa 200. ottelussa Arsenalin paidassa. Samalla Özilin maali jäi ottelun voittomaaliksi 1-2 vierasvoittoon päättyneessä ottelussa Newcastlea vastaan.

Manchester United otti tärkeän 1-2 voiton alkukauden suurimmasta yllättäjästä Watfordista vieraskentällä. Unitedin maaleista vastasivat Romelu Lukaku sekä Chris Smalling. Voitto oli Unitedille jo toinen putkeen, joten hieman valoa alkaa myös Manchesterin punaisten leirissä näkymään. Samalla kuitenkin suuria huolenaiheita aiheuttaa Alexis Sanchezin umpisurkea vire. Pelaaja sai viime kaudella paljon anteeksi, koska seura oli uusi ja sopeutuminen vie aikaa. Tällä kaudella kyseinen syy ei kuitenkaan enää kelpaa.

Sarjanousija Wolverhampton jatkaa erinomaisia otteitaan. Tällä kertaa joukkueen käsittelyssä kaatui Burnley. Joukkue on hävinnyt viidestä pelaamastaan ottelusta vain yhden. Kaksi otteluista on päättynyt tasan ja kahdesti Wolves on voittanut ottelunsa. Kauden alku on ollut sarjanousijalle erinomainen.

Ottelukierroksen tulokset:

Tottenham – Liverpool 1-2 (0-1 Georginio Wjnaldum 39′, 0-2 Roberto Firmino 54′, 1-2 Erik Lamela 90+3′)

Bournemouth – Leicester 4-2 (1-0 Ryan Fraser 19′ 2-0 Fraser 37′, 3-0 Joshua King 41′ pen, 4-0 Adam Smith 81′, 4-1 James Maddison 88′ pen, 4-2 Marc Albrighton 89′)

Chelsea – Cardiff City 4-1 (0-1 Sol Bamba 16′, 1-1 Eden Hazard 37′, 2-1 Hazard 43′, 3-1 Hazard 80′ pen, 4-1 Willian 83′)

Huddersfield – Crystal Palace 0-1 (0-1 Wilfried Zaha 38′)

Manchester City – Fulham 3-0 (1-0 Leroy Sane 2′, 2-0 David Silva 21′, 3-0 Raheem Sterling 47′)

Newcastle – Arsenal 1-2 (0-1 Cranit Xhaka 49′, 0-2 Mesut Özil 58′, 1-2 Ciaran Clark 90+1′)

Watford – Manchester United 1-2 (0-1 Romelu Lukaku 25′, 0-2 Chris Smalling 38′, 1-2 Andre Gray 65′)

Wolverhampton – Burnley 1-0 (1-0 Raul Jiminez 61′)

Everton – West Ham 1-3 (0-1 Andriy Yarmolenko 11′, 0-2 Yarmolenko 31′, 1-2 Gylfi Sigurdsson 45+2′, 1-3 Marko Arnautovic 61′)

Southampton – Brighton 2-2 (1-0 Pierre-Emile Hojbjerg 35′, 2-0 Danny Ings 65′ pen, 2-1 Shane Duffy 67′, 2-2 Glenn Murray 90+1′ pen)