Valioliigan jälkipelit kierros 6

Kuudes kierros Valioliigassa ei tarjonnut juuri minkäänlaisia yllätyksiä. Tulosten valossa kierros oli tässä suhteessa jopa kohtalaisen tylsä. West Ham onnistui nipistämään pisteen kotikentällään Chelseasta, mutta sekään ei ollut suoranainen yllätys. West Ham oli jo viime kaudella erittäin haastava vastustaja länsilontoolaisille. Kierros oli kuitenkin hyvin runsasmaalinen. Kierroksella nähtiin 25 maalia. Kaksi ottelua päättyi maalittomaan tasapeliin, joten muissa otteluissa tehtiin pääsääntöisesti runsaasti maaleja.

Burnley vs Bournemouth

Bournemouth on ollut yksi kauden yllättäjäjoukkueista ja Burnley vastaavasti yksi epäonnistujista. Tästä huolimatta kotijoukkue otti erittäin vahvan suorituksen päätteeksi 4-0 voiton omassa ottelussaan. Maalitalkoot aloitti Matej Vydra 39. minuutilla ja kaksi minuuttia myöhemmin Aaron Lennon vei isännät jo 2-0 johtoon. Näissä numeroissa joukkueet menivät myös tauolle.

Ottelu jatkui tasaisena toisella puoliajalla aina viimeiselle kymmenminuuttiselle saakka. 83. minuutin kohdalla Ashley Barnes vei Burnleyn jo ratkaisevan tuntuiseen kolmen maalin johtoon. Sama mies iski viisi minuuttia loppunumeroiksi 4-0. Burnleyn yhtenä sankarina voidaan pitää erinomaisesti maalinsa suulla torjunutta Joe Hartia. Hart joutui torjumaan kaikkiaan viisi laukausta ottelussa.

Arsenal vs Everton

Arsenal sai sunnuntaina vieraakseen Evertonin. Everton oli viime kaudella kärsinyt molemmissa keskinäisissä otteluissa hyvin suurimaaliset tappiot. Tällä kertaa ottelu pysyi huomattavasti tasaisempana. Ensimmäinen puoliaika ei jättänyt jälkipolville paljon kerrottavaa ja tauolle mentiin joukkueiden maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla Arsenal sai ottelua paremmin hallintaansa. Joukkueen olisi pitänyt reilun 50 minuutin pelin jälkeen rangaistuspotku, mutta Jonjoe Kennyn käsivirhe jäi ottelun tuomaristolta huomaamatta. Alexandre Lacazette toi kotijoukkueelle kuitenkin paljon kaivatun 1-0 osuman tarkalla laukauksellaan. Hyvällä kierteellä tolpan kautta maaliin mennyt laukaus oli Jordan Pickfordille mahdoton torjuttavaksi.

Kolme minuuttia myöhemmin Pierre-Emerick Aubameyang vei kotijoukkueen jo 2-0 johtoon. Maali oli karkea paitsio, mutta myös tämä jäi ottelun tuomaristolta huomaamatta. Enempää maaleja ei ottelussa nähty ja kotijoukkue otti ansaitun 2-0 voiton Evertonista ja jatkaa näin neljän ottelun voittoputkessa Valioliigassa.

Kuva: IBL.se

Kierroksen muut puheenaiheet:

Fulham näytti loistavaa venymiskykyä Watfordia vastaan Craven Cottagella. Joukkue oli pitkään ottelussa tappiolla, sillä Watford meni johtoon jo ottelun toisella peliminuutilla. Aleksandar Mitrovic näytti kuitenkin vahvuutensa 78. minuutin kohdalla voittaen kaksinkamppailun maalinedustalla 100-0 ja pääsi iskemään joukkueelleen tasoitusosuman.

Liverpoolin pelissä on nähtävissä tällä hetkellä samankaltaisia merkkejä kuin Manchester Cityllä viime kaudella. Joukkue napsii vakuuttavia voittoja ja näyttää, ettei se joudu pelaamaan tosissaan. Southamptonilla ei ollut kierroksella mitään mahdollisuuksia Liverpoolin vieraana. Liverpool on voittanut kaikki pelaamansa kuusi ottelua Valioliigassa.

Cardiffin ja Manchester Cityn kohtaamisessa puhutti eniten Joe Rallsin törkytaklaus Ilkay Gündogania kohtaan. Manchester Cityn manageri Pep Guardiola oli luonnollisesti tilanteesta erittäin raivona. Samaa voidaan sanoa joukkueen kannattajista. Yksi ehti kirjoittaa sosiaalisessa mediassa, että Ralls olisi pitänyt pidättää tekonsa takia.

Ottelukierroksen tulokset:

Fulham – Watford 1-1 (0-1 Andre Gray 2′, 1-1 Aleksandar Mitrovic 78′)

Manchester United – Wolverhampton 1-1 (1-0 Fred 18′, 1-1 Joao Moutinho 53′)

Liverpool – Southampton 3-0 (1-0 Wesley Hoedt 10′ og, 2-0 Joel Matip 21′, 3-0 Mohamed Salah 45+3′)

Leicester – Huddersfield 3-1 (0-1 Zanka 5′, 1-1 Kelechi Iheanacho 19′, 2-1 James Maddison 66′, 3-1 Jamie Vardy 75′)

Crystal Palace – Newcastle 0-0

Cardiff City – Manchester City 0-5 (0-1 Sergio Agüero 32′, 0-2 Bernardo Silva 35′, 0-3 Ilkay Gündogan 44′, 0-4 Riyad Mahrez 67′, 0-5 Mahrez 89′)

Burnley – Bournemouth 4-0 (1-o Matej Vydra 39′, 2-0 Aaron Lennon 41′, 3-0 Ashley Barnes 83′, 4-0 Barnes 88′)

Brighton – Tottenham 1-2 (0-1 Harry Kane 42′ pen, 0-2 Erik Lamela 76′, 1-2 Anthony Knockaert 90+3′)

West Ham – Chelsea 0-0

Arsenal – Everton 2-0 (1-0 Alexandre Lacazette 56′, 2-0 Pierre-Emerick Aubameyang 59′)