Valioliigan jälkipelit kierros 8

Valioliigan kahdeksas ottelukierros oli suurseurojen juhlaa. Tottenham ja Manchester United juhlivat kotivoittoja lauantaina, Arsenal ja Chelsea puolestaan hakivat murskavoitot vieraskentiltä sunnuntaina. Kierroksen huipensi Liverpoolin ja Manchester Cityn välinen kärkikamppailu, joka päättyi hieman yllättäen maalittomaan tasapeliin. Kierroksella nähtiin yhteensä 26 maalia, joista vierasjoukkueet tekivät peräti 18.

Manchester United vs Newcastle

Alakanttiin kautensa aloittaneet ManU ja Newcastle kohtasivat lauantai-iltana Old Traffordilla. United lähti otteluun katkaisemaan neljän ottelun voitotonta putkeaan, Newcastle puolestaan hamusi kauden avausvoittoaan.

Newcastle aloitti ottelun todella vahvasti ja karkasi kymmenessä minuutissa kahden maalin johtoon Kenedyn ja Yoshinori Muton maaleilla. Harakat pelasivat ennakkoluulottomasti ja olivat selvästi parempi joukkue ensimmäisellä puoliajalla. Lisämaaleihin oli lukuisia paikkoja, mutta David de Gea pelasti kotijoukkueen.

Toinen puoliaika oli täysin päinvastainen. United pelasi loistavasti ja loi maalipaikkoja liukuhihnalta. Kotijoukkueen kirin 70. peliminuutilla aloitti Juan Mata, jonka upea vapaapotkumaali kavensi pelin. Vain hetkeä myöhemmin Unitedin ranskalaispelaajat Anthony Martial ja Paul Pogba pelasivat yhteen komeasti, ja Martial pääsi täräyttämään rangaistusalueen reunalta tasoitusmaalin.

Old Trafford repesi liitoksistaan varsinaisen peliajan viimeisellä peliminuutilla, kun Ashley Youngin keskitys tavoitti Alexis Sanchezin, joka puski kotijoukkueelle äärettömän tärkeän voiton. Unitedin toisen puoliajan esitys oli sen verran vakuuttava, että on pakko ihmetellä, miksi joukkue ei aina pelaa näin.

Kuva: IBL.se

Liverpool vs Manchester City

Kahdeksannen ottelukierroksen huipensi sarjan kärkikamppailu Anfieldilla. Odotukset ottelusta olivat todella korkealla, mutta joukkueet tuottivat melkoisen pettymyksen katsojille.

Kärkikamppailu oli todella tylsä – virheitä välteltiin eikä riskejä uskallettu ottaa. Liverpoolilla ei ollut ottelussa ainuttakaan kunnollista maalipaikkaa. Cityllä oli muutama, joista paras aukesi Riyad Mahrezille rangaistuspotkusta. Algerialaisen surkea rankkari karkasi kuitenkin maata kiertävälle radalle.

Kumpikin joukkue halusi välttää tappion – molemmat siinä myös onnistuivat.

Liverpoolille ottelu oli jo neljäs peräkkäinen ilman voittoa, joten maaottelutauko tuli joukkueelle hyvään paikkaan.

Kierroksen muut puheenaiheet:

Alkukauden sensaatiojoukkue Watford on hyytynyt pahemman kerran. Bournemouth vei Vicarage Roadilla kotijoukkuetta kuin pässiä narussa kairaamalla komean vierasvoiton lukemin 4-0. Watford on saalistanut neljästä viimeisestä valioliigaottelustaan vain yhden pisteen.

Sarjanousija Cardiff on pelannut viime kierroksilla pirteästi, mutta pistetili ei ole karttunut. Lauantaina Tottenhamia vastaan joukkue olisi jopa ansainnut pinnan – tuuri ei kuitenkaan ollut tälläkään kertaa joukkueen puolella.

Arsenal jatkoi kovaa virettään kaatamalla paikallisvastustaja Fulhamin Craven Cottagella lukemin 5-1. Kaikki kilpailut mukaanlukien Gunners on voittanut jo peräti yhdeksän ottelua – voisiko pohjoislontoolaiset juhlia keväällä jopa Valioliigan mestaruutta?

Chelsean Eden Hazard on tällä hetkellä täysin pysäyttämätön. Kahdeksaan valioliigaotteluun on syntynyt jo seitsemän maalia, jonka lisäksi maaliin johtaneita syöttöjä on kasassa kolme. Sunnuntaina Southamptonia vastaan belgialainen viimeisteli ottelun voittomaalin. Valioliigan maalipörssin kärki on tällä hetkellä koko liigan paras pelaaja.

Kahdeksannen ottelukierroksen tulokset:

Brighton-West Ham 1-0 (B: Glenn Murray)

Burnley-Huddersfield 1-1 (B: Sam Vokes H: Christopher Schindler)

Crystal Palace-Wolves 0-1 (W: Matt Doherty)

Leicester-Everton 1-2 (L: Ricardo Pereira E: Richarlison, Gylfi Sigurdsson)

Tottenham-Cardiff 1-0 (T: Eric Dier)

Watford-Bournemouth 0-4 (B: Joshua King x2, David Brooks, Callum Wilson)

Manchester United-Newcastle 3-2 (MU: Juan Mata, Anthony Martial, Alexis Sanchez N: Kenedy, Yoshinori Muto)

Fulham-Arsenal 1-5 (F: Andre Schurrle A: Alexandre Lacazette x2, Pierre-Emerick Aubameyang x2, Aaron Ramsey)

Southampton-Chelsea 0-3 (C: Eden Hazard, Ross Barkley, Alvaro Morata)

Liverpool-Manchester City 0-0

Kierroksen parhaat palat ja kaikki maalit näet alla olevalta videolta.