Valioliigan jälkipelit kierros 9

Valioliigan yhdeksäs ottelukierros alkoi lauantaina Chelsean ja Manchester Unitedin välisellä huippukamppailulla ja päättyi maanantai-iltana Arsenalin ja Leicesterin väliseen mittelöön. Kierros ei juurikaan yllätyksiä tarjonnut vaan kärkijoukkueet jatkoivat siitä mihin olivat ennen maaottelutaukoa jääneet.

Chelsea vs Manchester United

Yhdeksäs ottelukierros alkoi varsin mehukkaalla ottelulla, kun Chelsea ja Manchester United taistelivat pisteistä Stamford Bridgellä. Chelsea lähti kamppailuun melko selkeänä suosikkina, mutta manchesterilaiset eivät antaneet ottelussa tuumaakaan periksi.

Ottelun avausjakso oli Chelsean selkeää hallintaa. Puoliajan ainoan maalin viimeisteli Antonio Rudiger, joka pääsi lähietäisyydeltä puskemaan kotijoukkueen johtoon. Maali meni Unitedin keskikenttäpelaaja Paul Pogban piikkiin, sillä ranskalaistähti unohti merkkaamansa miehen täysin vapaaksi maalin eteen.

Toinen puoliaika kaiken muuttaa voi – ja niin kävi tälläkin kertaa. United oli kuin uudestisyntynyt ja otti ottelun hallintaansa. Anthony Martial toi joukkueensa puoliajan alussa tasoihin, ja 73. minuutilla ranskalaislaituri osui toistamiseen ja vei joukkueensa ottelussa johtoon.

Unitedin voitto oli jo todella lähellä, mutta niin vain isäntien Ross Barkley onnistui lisäajan kuudennella minuutilla tuomaan kotijoukkueen tasoihin ja Chelsea välttyi täpärästi kauden avaustappiolta.

Pistejako ei varmasti tyydyttänyt kumpaakaan joukkuetta. Chelsea putosi tasapelin myötä kolmanneksi ja on nyt kaksi pistettä sarjaa johtavaa Manchester Cityä perässä. United puolestaan putosi sijalle kymmenen. Manchesterilaiset ovat jo yhdeksän pistettä kärkeä perässä, lisäksi TOP-4 sijaan matkaa on jo seitsemän pistettä.

David de Gea oli voimaton Ross Barkleyn päästyä laukomaan lähietäisyydeltä. Kuva: IBL.se

Arsenal vs Leicester

Kierros huipentui maanantai-iltana kovavireisen Arsenalin ja keskikastissa pyörivän Leicesterin väliseen taistoon Emirates Stadiumilla. Arsenal lähti otteluun yhdeksän ottelun voittoputkessa, Leicester puolestaan oli hävinnyt kotikentällään Evertonille ennen maaottelutaukoa.

Ottelu alkoi Leicesterin komennossa ja Arsenalin pelaaminen näytti todella aneemiselta – pitkälti samanlaiselta, mitä Arsene Wengerin alaisuudessa viime vuosina. Leicester loi paikkoja jatkuvasti, mutta maalinteko tuotti joukkueelle tuskaa. Puoliajan edetessä Arsenal hivuttautui pikkuhiljaa peliin mukaan, mutta avausmaalista vastasi vierasjoukkue. Englannin maajoukkueeseenkin noussut laitapuolustaja Benjamin Chilwell ajoi röyhkeästi maalille ja onnistui laukomaan pallon Hector Bellerinin jalan kautta maaliin.

Juuri ennen taukovihellystä Arsenal tuli tasoihin. Bellerin syötti pallon oikealta laidalta Mesut Özilille maalin eteen, ja saksalainen tuikkasi pallon upealla sijoituksella tolpan kautta maaliverkon perukoille.

Liekö Arsenalin ”pukukoppimaali” harmittanut vai mikä, mutta Leicester oli toisella puoliajalla täysin aseeton. Puoliaika olikin kotijoukkueen suvereenia hallintaa ja ottelun kulminaatiopiste nähtiin 61. minuutilla, kun Unai Emery vaihtoi kentälle maaliahneen Pierre-Emerick Aubameyangin.

Aubameyang ehti olla kentällä alle kaksi minuuttia, kun hän vei kotijoukkueen ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Vajaa kolme minuuttia myöhemmin gabonilaishyökkääjä oli jälleen asialla, ja vei joukkueensa jo turvallisen tuntuiseen 3-1 -johtoon. Molemmat maalit syntyivät todella hienojen syöttösommitelmien päätteeksi – etenkin jälkimmäinen oli yksi kauden hienoimmista maaleista.

Ottelun viimeiset 20. minuuttia oli lähinnä pelkkää pelailua, eikä maaleja enää nähty. Arsenal nappasi näin ollen jo kymmenennen voittonsa peräkkän!

Aubameyang nousi jälleen Arsenalin sankariksi. Kuva: IBL.se

Kierroksen muut puheenaiheet:

Missä vastustajan kunnioitus? ~ Kierroksen mauttomin välikohtaus nähtiin Chelsean ja Manchester Unitedin välisessä ottelussa. Chelsean valmennusryhmään kuuluva Marco Ianni ryntäsi tuulettamaan viime hetken tasoitusmaalia Unitedin vaihtopenkin eteen. Sanktioita odotellessa..

Cardiff voitti vihdoin ~ Walesilaisjoukkue kaatoi sarjanousijoiden mittelössä Fulhamin kotikentällään lukemin 4-2. Cardiff nousi kauden avausvoittonsa myötä putoamisviivan yläpuolelle, Fulham puolestaan putosi viivan huonommalle puolelle.

Unettava Burnley ~ Viime kaudella komeasti seitsemänneksi sijoittunut Burnley on pelannut tällä kaudella kamalaa jalkapalloa. Burnley ei yrittänyt lauantain vierasottelussa Manchester Cityä vastaan edes hyökätä, vaan tyytyi puolustamaan tappioasemasta huolimatta.

Newcastlella jo huonoa tuuriakin ~ Ennen maaottelutaukoa harakat suli kahden maalin johtoaseman ja hävisi Manchester Unitedille lukemin 3-2. Lauantain kotiottelussa Brightonia vastaan joukkue loi hurjat 27 maalintekoyritystä, mutta ei tehnyt ainuttakaan maalia. Täysin suvereenistä esityksestä huolimatta harakoiden oli tyydyttävä jälleen tappioon maalin erolla. Kauden yhdeksästä ottelusta kuusi on päättynyt maalin tappioon – Rafa Benitezin palli alkaa heilua.