Advertisement

Valioliigan kärkikamppailussa Manchester United matkaa Wembleylle Tottenhamin vieraaksi

Keskiviikko-iltana Valioliigan kärkikamppailussa Tottenham ja Manchester United ottavat toisistaan mittaa Wembleyllä.

Viidentenä sarjassa oleva Mauricio Pochettinon miehistö on pelannut viime aikoina vahvasti, vaikka joukkue joutuikin tyytymään viime viikonlopun FA Cupin ottelussa Kakkosliigassa pelaavan Newportin kanssa 1-1-tasapeliin. Joukkue kärsi edellisen tappionsa joulukuun puolessa välissä, kun Manchester City nujersi Spursin Etihadilla lukemin 4-1. Tuon ottelun jälkeen Tottenham on pelannut kahdeksan peliä ilman tappioita.

Spurs-faneille riemua aiheuttaa Harry Kanen uskomaton maalivire. Kane on osunut maalipuiden väliin peräti 12 kertaa edellisen kahdeksan ottelun aikana. Kaiken kaikkiaan Kane on tehnyt kauden aikana huimat 30 maalia 30 pelaamassaan ottelussa.

Sarjakakkonen Manchester United on puolestaan pelannut varsin mallikkaasti heti vuoden vaihteen jälkeen. Jose Mourinhon manageroima manchesterilaisjoukkue on voittanut kaikki viisi tämän kalenterivuoden aikana pelaamaansa otteluaan päästämättä otteluissa maaliakaan.

Viime viikonloppuna joukkue kävi lunastamassa FA Cupissa jatkopaikan 4-0-rutiinivoitolla Yeovilista. Tuossa ottelussa myös Unitedin tammikuun huippuhankinta Alexis Sanchez teki debyyttinsä tullen myös valituksi ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Tottenhamin ja Manchester Unitedin kamppailut ovat olleet viime vuosina varsin tasaisia, mutta ottelut ovat lopulta aina kääntyneet kotijoukkueen voittoon. United on onnistunut voittamaan Tottenhamin viimeksi vieraskentällä vuonna 2012, mutta nyt pelattavassa ottelussa kotiedun merkitys on lähes olematon, sillä Tottenham pelaa tämän kauden kotiottelunsa Wembleyllä.

Luvassa on mielenkiintoinen kamppailu, jossa Spurs ottaa pallonhallinnan ja United pyrkii iskemään vastaan nopeilla vastahyökkäyksillä. Joukkueiden tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen Old Traffordilla päättyi Unitedin 1-0-voittoon Anthony Martialin maalilla, joten Spursilla on keskiviikko-iltana kalavelat maksettavana tuosta kamppailusta.

Seuraa häntä: Romelu Lukaku (Manchester United)

Joko nyt Romelu? Lukakun ensimmäinen kausi Unitedissa on sujunut varsin onnistuneesti, mutta belgialaishyökkääjän ruuti on ollut märkää ns. isoissa otteluissa. Lukaku on tehnyt kauden aikana kiitettävät 18 maalia, mutta jäänyt maaleitta joka kerta, kun vastassa on ollut Valioliigan TOP-6 -joukkue (Tottenham, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Arsenal). Lukaku onkin saanut paljon kritiikkiä juuri tämän vuoksi, joten nyt olisi oiva paikka katkaista tuo putki, ja hiljentää kriitikot ainakin hetkeksi.

Ottelu käynnistyy keskiviikko-iltana kello 22 Suomen aikaa.