Advertisement

Valioliigan kohutuomari tuomitsee huippuottelussa – ManU-fanit raivoissaan: “voittoputki päätökseen”

Manchester United on voittanut kaikki viisi pelaamaansa ottelua väliaikaismanageri Ole Gunnar Solskjaerin alaisuudessa, mutta sunnuntaina joukkueella on edessään ensimmäinen todellinen testi, kun joukkue matkustaa Wembleylle Tottenhamin vieraaksi.

Tällä viikolla ison kohun on nostattanut Mike Deanin valinta ottelun erotuomariksi. Manchester Unitedin kannattajat ovat Twitterissä kritisoineet voimakkaasti valintaa, ja osa on jo julistanut Solskjaerin voittoputken katkeavan sunnuntaina.

Deania on jo pitkään pidetty jalkapallopiireissä Spurs-kannattajana. Vuonna 2015 Dean toimi erotuomarina Aston Villan ja Tottenhamin välisessä ottelussa ja ryhtyi tuulettamaan Mousa Dembelen osumaa. Jo kolme vuotta aiemmin Arsenalin kannattajat olivat vakuuttuneita siitä, että Dean tuuletti Emmanuel Adebayorin tekemää maalia Pohjois-Lontoon derbyssä. Videon molemmista tilanteista näet alla olevasta twiitistä.

Dean tunnetaan myös tuomarina, joka haluaa vaikuttaa peliin hieman liikaa ja kerätä huomiota itseensä. Tällä kaudella Dean on tuominnut Valioliigassa 16 ottelua, joissa hän on jakanut 64 keltaista ja peräti yhdeksän punaista korttia.