Valioliigan kuukauden manageri -ehdokkaat julki – Bruce, Espirito Santo, Lampard ja Solskjaer ehdolla

On taas se aika kuukaudesta, kun Valioliigan kuukauden manageri valitaan parhaiten suorittaneiden seurojen joukosta. Koronatauon jälkeen joukkueiden pelitahti on ollut tiiviimpi kuin aikaisemmin, mutta muutama joukkue on onnistunut kireästä pelitahdista ja lyhyestä valmistautumisajasta huolimatta suoriutumaan erinomaisesti. Liverpool-manageri Jürgen Kloppin dominanssi kyseisen tunnustuksen osalta ei enää jatku kesäkuussa, mutta hyviä vaihtoehtoja on edelleen neljä kappaletta. Ehdokkaat kesäkuun kuukauden manageriksi ovat:

Steve Bruce, Newcastle United

Brucen Newcastlelta ei odotettu suuria tauon päätyttyä. Moni epäili joukkueen joutuvan vielä putoamiskamppailun syövereihin loppukauden aikana ja Bruce itse valitteli lyhyttä valmistutumisaikaa muutama viikko ennen kauden jatkumista. Toisin kuitenkin kävi ja Newcastle on yksikertaisella pelisysteemillään tuottanut upeaa tulosta tauon jälkeen. Brucen ryhmä on yksi tappiottomista joukkueista kesäkuun puolessa loppuneen tauon jälkeen. Kolmesta ottelusta kaksi voittoa ja yksi tasapeli maalierolla 5-1 on kerrassaan hieno suoritus materiaaliltaan kapealle ryhmälle. Kovimpana suorituksena jopa europelipaikoista taistelevan Sheffield Unitedin kaataminen kotona 3-0 lukemin.

Nuno Espirito Santo, Wolverhampton Wanderers

Wolves jatkoi tauon jälkeen siitä, mihin he jäivät. Vakuuttavien otteiden ansiosta oranssipaidat ovat tosissaan taistelemassa paikasta neljän parhaan joukossa. Nunon ryhmän saldo kolmesta ottelusta on kolme voittoa, eikä ryhmä ole päästänyt yhtäkään maalia koronatauon jälkeen. Suoritus on erinomainen myös siitä lähtökohdasta, että joukkue joutui pelaamaan kolme otteluansa kahdeksan päivän sisään, joka ei todellakaan ole helppo tehtävä lyhyen valmistautumisjakson jälkeen. Raul Jimenezin ja Adama Traoren muodostaman tappavan hyökkäysduon ansiosta se on kuitenkin ollut mahdollista.

Frank Lampard, Chelsea

Lampard havittelee jo toista kuukauden manageri -palkintoa ensimmäisenä vuotenaan Valioliiga-managerina. Sinipaitojen kesäkuun kaksi ottelua päättyi 2-1 voittoon, joista toinen oli Liverpoolin mestaruuden varmistanut päänahka itsestään Manchester Citystä. Tähän päälle maaliskuinen 4-0 harjaus Evertonista on nostanut Chelsean yhdeksi todennäköisimmistä Mestareiden Liigaan menijöistä ensi kaudeksi.

Ole Gunnar Solskjaer, Manchester United

Man United is on fire! Old Traffordilla on tapahtunut täyskäännös Bruno Fernandesin tulon jälkeen. Kesäkuun saldoksi punapaidat naputtelivat kaksi 3-0 voittoa ja yhden tasapelin paluuottelussa Tottenhamia vastaan. Uskomaton vire viimeisten kymmenen sarjaottelun aikana on nostanut Solskjaerin ryhmän todelliseksi uhaksi Chelsealle taistelussa ensi kauden Mestareiden Liiga paikasta. Tulevien pelien kannalta se fakta, että Bruno Fernandesin ja Paul Pogban samaan aikaan kentällä ollessa joukkue on tehnyt kahdeksan maalia päästämättä yhtäkään selkänsä taakse, tietää mielenkiintoisia aikoja manchesterilaisseuralle.