Advertisement

Valioliigan kuukauden manageri -ehdokkaat julki

Kuva: TT, Michael Zemanek

Tuttuun tapaan Valioliiga haluaa palkita kuukauden managerin joulukuun osalta. Marraskuun kuukauden manageri -palkinnon pokkasi Jürgen Klopp. Nähdäänkö vallanvaihdos vai jatkaako saksalaismaagikko voittokulkua joulukuun osalta. Manageriehdokkaita on tällä kertaa vain kolme ja ne tulevat tässä:

Jürgen Klopp, Liverpool

Valioliigamanagerien herra ja hidalgo. Liverpoolin käsittämätön lento jatkuu jatkumistaan ja loppua ei näy. Joulukuun saldona oli viisi voittoa viidestä ottelusta maalierolla 15-2. Neljässä näistä Liverpool piti nollan ja voittoihin lukeutuivat sarjakakkosena olevan Leicesterin kaataminen vieraissa 0-4 lukemin sekä aina hankalan Merseysiden Derbyn harjaaminen 5-2 numeroin.

Tulosten puolesta palkinto kuuluisi ehdottomasti toista kertaa putkeen Kloppille, Liverpoolin voittoputken ollessa Valioliigassa jo 11 ottelun mittainen. Klopp ryhminensä pokkasi myös seurajoukkueiden maailmanmestaruuden joulukuun aikana.

Ole Gunnar Solskjaer, Manchester United

Solskjaerin joulukuu Manchester Unitedin peräsimessä toi faneille ilon aiheita sekä uskoa tulevaan. Kuudesta ottelusta saldona oli neljä voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio, joka tuli häntäpään Watfordia vastaan. Maukkaimmat voitot tulivat Tottenhamista sekä Manchesterin derbystä, jotka olivat elintärkeitä kamppailussa Mestareiden liiga -sijoitusten kannalta.

Solskjaerin Unitedilla oli kuitenkin huomattavia vaikeuksia voittaa otteluita, joissa heillä on ollut pallonhallinta. Tekemistä on vielä paljon, mutta joulukuun esitykset herättivät toivoa sekä oikeuttivat norjalaisen ehdokkuuden kuukauden manageriksi.

Nigel Pearson, Watford

Kriisijoukkue Watfordin peräsimeen joulukuun alussa tullut Pearson on tehnyt upeaa työtä lontoolaisseurassa. Putoamiskurimuksessa ollut joukkue on saanut itseluottamuksensa ja taistelutahtonsa takaisin otteisiinsa englantilaisen ottaessa homman komentoonsa.

Joulukuun neljästä ottelusta Watford saalisti kaksi voittoa, yhden tasapelin sekä yhden tappion. Watford onkin noussut joulukuun aikana selkeimmästä putoajaehdokkaasta jo säilymisviivan tuntumaan ja tahti ei näytä hyytyvän.

Voit vaikuttaa tulokseen äänestämällä tästä.

https://www.instagram.com/p/B621M-kDXbz/