Advertisement

Valioliigan parhaimpiin keskikenttäpelaajiin kuuluva Fernandinho pelannut alkukauden uudessa roolissa – “Se auttoi minua paljon”

Kuva: TT, Tim Ireland

Valioliigan parhaimpiin keskikenttäpelaajiin kuuluva Fernandinho on pelannut alkukauden aikana uudessa roolissa.

34-vuotias brassi on joutunut luutimaan Manchester Cityn takalinjoilla topparina, kun joukkueella on ollut puolustajapula. Fernandinho on hoitanut leiviskänsä hyvin ja uskoo, että kokemus eri rooleissa pelaamisesta nuoruudesta lähtien on antanut hänelle mahdollisuuden mukautua uudelle pelipaikalle ja auttaa joukkuetta.


Pep [Guardiola] kysyi auttaisinko häntä ja suostuin siihen”, Fernandinho kertoi Manchester Cityn verkkosivuilla.

“Sanoin ettei se olisi ongelma, koska olen koko urani ajan pystynyt pelaamaan useissa eri rooleissa.

“Pep Guardiolan saapumisen jälkeen pelipaikkani on vaihtunut usein; pelasin oikeana laitapuolustajana, oikeana keskikenttäpelaajana ja myös vasempana keskikenttäpelaajana. Olen pelannut myös keskikentän pohjalla, vasempana laitapuolustajana sekä topparina molemmilla puolilla. Ainoat pelipaikat, joissa en ole vielä Pepin alaisuudessa pelannut, ovat kolme hyökkääjän paikkaa sekä maalivahti.

“Brasiliassa on hyvin yleistä, että pelaajat pelaavat kaduilla paljain jaloin. He saavat muovipalloja tai mitä tahansa he löytävät ja käyttävät mielikuvitustaan jalkapallopelin luomiseen.

“Joskus aloitin maalilla, koska olin nuorin, välillä pelasin puolustajana. Joskus pelasin keskikentällä ja hyökkääjänä, koska pyrimme siihen, että kaikki saisivat pelata kaikilla pelipaikoilla.

“Se auttoi minua paljon, kun aloin harjoitella ammattijalkapalloilijaksi.”

Betssonin Black Friday -tarjous! Lunasta 500% ensitalletusbonus!