Advertisement

Valioliigan viikon pelivihje: Leicester – Manchester City 22.2

Kuva: TT, Rui Vieira

Manchester City vierailee lauantai-iltana Leicesterin King Power –stadionilla ristiriitaisissa tunnelmissa. UEFA:n viime viikolla langettama rangaistus sulkee Pep Guardiolan suojatit eurokentiltä kausiksi 2020–21 ja 21–22. Manchester City on ilmoittanut valittavansa tuomiosta, mutta väistämättä seura joutuu tällä hetkellä varautumaan elämään ilman europelejä tulevina kausina.

Manageri Guardiola on vakuuttanut jäävänsä Manchesteriin, vaikka europanna astuisi voimaan. Siitä huolimatta Valioliigan kahdesti putkeen voittanut manageri joukkoineen tähtää tänä keväänä nimenomaan Mestarien liigan valloittamiseen. Se titteli Guardiolalta vielä Cityn peräsimessä puuttuu. Kevään Valioliigapelit ovat ensisijaisesti pelituntuman ylläpitämistä ja taktisia kokeiluja varten. Sijoitus neljän joukossa halutaan toki suojata varmuuden vuoksi, jos UEFA:n rangaistus saadaan kumottua oikeusteitse. Mestarien liigan lisäksi City tavoittelee pokaaleja myös FA-cupista ja Liigacupista, jonka finaalissa se kohtaa ensi viikonloppuna Aston Villan.


Lauantain ottelu on vieraille välipala ennen ensi keskiviikon Real Madrid –kohtaamista. Lisäksi huomionarvoista on se, että keskiviikon West Ham –rästiottelun jälkeen palautumisaika on jäänyt lyhyeksi. Guardiola kierrättäneekin kokoonpanoaan Leicesteria vastaan, jotta virtaa riittää tulevaan huipputärkeään Madridin-vierailuun. Hyökkäyspäästä ainakin Raheem Sterling ja Leroy Sané ovat loukkaantumisten takia sivussa.

Leicesterilla on kotikentällään siis oiva iskun paikka. Isännät ovat saaneet valmistautua otteluun rauhassa reilun viikon. Etenkin keskikentän avainpelaajalle Wilfried Ndidille jokainen treenipäivä on ollut tärkeä, sillä hän toipuu polvivammasta. Ndidin paluu olisi erittäin tärkeää, sillä hänen tuuraajistaan Hamza Choudhury on pelikiellossa ja Nampalys Mendy loukkaantuneena. Muiden pelipaikkojen osalta Leicesterin kokoonpanotilanne on erinomainen.

Joukkueiden aiempi kohtaaminen tällä kaudella Etihadilla oli Manchester Cityn näytös. Leicester iski siinä ottelussa kertaalleen vastaiskusta, muttei muuten saanut hippaa erinomaisesti pelanneesta Citizensistä. Lauantaina isännillä on revanssin paikka. Vieraiden heikkoudet ovat edelleen vastaiskujen puolustamisessa. Jos Guardiolan suojattien vastaprässin ajoitukset ovat vähänkään hukassa tai pelaajien energiat vähissä, pääsevät James Maddison ja kumppanit ruokkimaan linjan taakse pyrähtävää Jamie Vardya.

Viikon pelivihje

Manchester City lähtee otteluun selvän perustasoeron myötä kiistatta suosikkina, mutta lepo- ja motivaatioetu ovat Leicesterilla. 1X2-arvioni otteluun on 23–24–53 %. NordicBet tarjoilee houkuttelevia kertoimia sekä isäntien voitolle sekä tasapelille. Odotusarvon valossa paras pelikohde löytyy kuitenkin aasialaisesta tasoituksesta +1, joka tuottaa voittoa, jos Leicester venyy vähintään pistejakoon. Manchester Cityn maalin voitolla panos puolestaan palautuu tilille. Veto hävitään, jos vieraat voittavat vähintään kahdella maalilla. Kerroinrajani pelimuotoon on 1,62.

Pelataan: Leicester – Manchester City 1, aasialainen tasoitus +1, kerroin 1,69, panossuositus 3/10 yksikköä. Pelikohteen pääset pelaamaan tästä.

Haluatko lukea lisää pelivihjeitä? Löydät kaikki Hakulisen pelivihjeet Valioliigaan NordicBetin vihjepalstalta – katso kaikki pelivihjeet tästä.

Janne Hakulinen

Janne Hakulinen on urheiluvedonlyönnin ammattilainen, joka on vihjannut, laskenut kertoimia ja lyönyt vetoja päivätyökseen yli kymmenen vuoden ajan. Löydät Jannen Twitteristä nimimerkillä @J_Hakulinen. Vihjeen kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja se saattaa muuttua. Kaikki pelaaminen on K18 ja jos pelaat, muistathan pelata vastuullisesti.