Advertisement

Valioliigan viikon pelivihje: Liverpool – Crystal Palace 24.6.

Jürgen Kloppin luotsaama Liverpool on lähes varma mestari – ensimmäistä kertaa Englannin liigassa sitten vuoden 1990. Viimeinen sinetti tittelille voi tulla aikaisintaan ensi viikolla Manchester Cityn vieraana, mutta senkin jälkeen Redsillä on tarvittaessa vielä kuusi ottelupalloa jäljellä. Mestaruuden varmistaminen on kesän ainoa päätavoite, sillä Liverpool putosi ennen koronataukoa jatkosta sekä FA-cupissa että Mestarien liigassa.

Manageri Kloppin haasteena on saada pelaajat syttymään kesän peleihin sataprosenttisesti. Pitkä koronatauko sekoitti rutiinit ja puhkaisi joukkueen kuplan, jossa oli tältä kaudelta hurja draivi ja itseluottamus päällä helmi-maaliskuun Atlético Madrid-, Watford- ja Chelsea-tappioista huolimatta. Nyt joudutaan rakentamaan uutta runia puhtaalta pöydältä, eikä katsomosta tule faneilta tukea. Se ei ole helppo tehtävä sarjatilanteen ollessa näin turvallinen.

Pelillisesti Liverpool ei ole ollut tällä kaudella niin ylivoimainen kuin sarjataulukko väittää. Etenkin puolustussuuntaan se on ollut onnekas. Sunnuntain Everton-ottelussa esitys oli vaisu ja 0–0-tasapeli varsin reilu tulos – joskin peli olisi voinut päättyä myös tappioon. Everton osui pelin parhaasta paikasta 80. minuutilla tolppaan. Siitä pelistä kokoonpanosta puuttui laitapakki Andrew Robertson, minkä lisäksi loukkaantumisesta kärsinyt Mohamed Salah istui koko pelin penkillä. Molemmat lienevät kehissä Palacea vastaan, mutta pelituntuma on heikko.


Hodari tutuilla mausteilla

Crystal Palace palasi koronatauolta kaatamalla lauantaina Bournemouthin vieraissa 2–0. Roy Hodgsonin suojattien peliesitys oli puolustussuuntaan todella jämäkkä. Bournemouth jäi ottelussa alle 0,8 xG:n, vaikka oli kahden maalin tappioasemassa noin 70 minuutin ajan. Makean vierasvoiton ansiosta Palace voi tähyillä sarjataulukossa ylemmäs. Jopa europaikat ovat ulottuvilla, ja sekös Palace-miehistössä hymyilytti Bournemouth-voiton jälkeen.

Manageri Hodgsonin ei tarvitse muuttaa Liverpool-otteluun mitään pelisuunnitelmassaan. Tiivis puolustusmuoto ja matala linja ovat ne tutut ja turvalliset lääkkeet vastustajan hyökkäysten pysäyttämiseen. Omat kontrat pelataan ennen kaikkea laituri Wilfried Zahan kautta. Hän pystyy haastamaan vastustajia yksi vastaan yksi tilanteissa ja luomaan joko tekopaikkoja tai kalastamaan erikoistilanteita vaarallisilta alueilta. Palacen kannalta on harvinaisen positiivista se, että Jordan Ayew on löytänyt tällä kaudella mojonsa. Sitä kautta hyökkäyspäässä on toinenkin vaarallinen pelaaja, eikä Zaha joudu tekemään yksin kaikkea.

Tasoitusvedosta peli-idea

Liverpool on ottelussa selvä suosikki, mutta mielestäni vedonlyöntimarkkina yliarvostaa Redsiä. Pelivalintani ovat kohdistuneet tällä kaudella todella usein Liverpoolin vastustajiin – niin myös tällä kertaa. Crystal Palace pääsee otteluun päivää pidemmällä palautumisajalla viikonlopun kierroksen jäljiltä, eikä kokoonpanossa ole merkittäviä puutteita.

Puolustussuuntaan erittäin hyvin organisoidun Palacen pärjäämisestä on tarjolla etua kaikissa vedonlyöntimuodoissa. 1X2-arvioni otteluun on 73–17–10 %, joten suoraa voittoakin voi kokeilla yli kymmenen kertoimella.

Paras pelivalinta on kuitenkin aasialainen tasoitus +2, joka osuu myös tasapelillä tai Liverpoolin maalin voitolla. Kahden maalin kotivoitolla panos palautuu, ja sitä suurinumeroisemmalla voitolla veto hävitään. Kerroinrajani vedolle on 1,46.         

Pelataan: Liverpool – Crystal Palace 2, aasialainen tasoitus +2, kerroin 1,59, panossuositus 7,5/10 yksikköä. Pelikohteen pääset pelaamaan tästä.

Ottelu pelataan 24.6. klo 22:15.

Haluatko lukea lisää pelivihjeitä? Löydät kaikki Hakulisen pelivihjeet Valioliigaan NordicBetin vihjepalstalta – katso kaikki pelivihjeet tästä.

Janne Hakulinen

Janne Hakulinen on urheiluvedonlyönnin ammattilainen, joka on vihjannut, laskenut kertoimia ja lyönyt vetoja päivätyökseen yli kymmenen vuoden ajan. Löydät Jannen Twitteristä nimimerkillä https://twitter.com/J_Hakulinen. Vihjeen kertoimet ovat artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattavat muuttua. Kaikki pelaaminen on K18 ja jos pelaat, muistathan pelata vastuullisesti.